Vadnai Benjamin ifjúsági világbajnok lett!

Világbajnoki aranyérmet szerzett Vadnai Benjámin az Ománban lezajlott Laser Radial ifjúsági vébén. A testvére Jonatán korosztályában a dobogó harmadik fokára állhatott fel.


Fotó: Balatonfüredi Yacht Club

Az ünnepek alatt csupán néhány olyan sportág akadt, ahol nem volt megállás. A vitorlázás az egyik ilyen, hiszen Ománban december 27. és január 3. között rendezték meg az ifjúsági korosztály Laser Radial világbajnokságát.

A magyar színeket az 51 fős mezőnyben a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) világbajnok testvérpárja, Vadnai Benjámin és Jonatán képviselte. A tizenegy futam alatt a Vadnai-testvérek szorosan az élmezőnyhöz tartoztak, sőt az utolsó előtti napon Benjámin a második, míg Jonatán a negyedik helyen állt a rangsorban. Az ezt követő éjszakán azonban alaposan felfordult a sorrend, mert a futam végeztével a szingapúriak megóvták az akkor első helyezett, olasz Planchestainer eredményét bójaérintés miatt. Az óvást elfogadták, így a magyar fiú és az olasz helyet cseréltek másnapra. Az utolsó, tizenegyedik futamban aztán Benjámin a tizedik helyen ért célba, az olasz ötödikként, ám a fürediek kiválóságának így is sikerült megtartania az első helyet. Végül az olaszok versenyzőjét egy ponttal utasította maga mögé az idősebb Vadnai. Benjámin egyébként így már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát.


Fotó: Balatonfüredi Yacht Club

Testvére, Jonatán sem vallott szégyent, mert végül az összetettben az ötödik helyen fejezte be az ománi vetélkedőt, sőt saját korosztályában az U-17-eseknél bronzérmes lett.