Színes a heti paletta

Ezen a héten sem unatkozhatnak a sportbarátok, a veszprémi csapatok ismét több fronton veszik fel a küzdelmet a különböző bajnokságokban.

Az MKB Veszprém kéziseire két bajnoki mérkőzés vár a héten. Először a bajnokságban már több meglepetést okozó Kecskemét otthonában lépnek pályára szerdán, majd szombaton a középmezőnyhöz tartozó Mezőkövesdhez utaznak. Ősszel mindkét csapatot magabiztosan győzte le a veszprémi gárda, a Kecskemét ellen 10 gólos, a Mezőkövesd ellen 22 gólos sikert arattak.

Csütörtökön megkezdődik, majd kétnaponta folytatódik a három nyert mérkőzésig tartó elődöntő, a férfi röplabda Extraligában. A Company-VRC ellenfele a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, szinte a magyar válogatottal megegyező Diamant Kaposvár lesz. A felsőházi rájátszásban már találkoztak a csapatok egymással, mindkét alkalommal a Kaposvár diadalmaskodott.

Szombaton, ha az időjárás is úgy akarja, megkezdődik a női labdarúgó NB2-es bajnokság tavaszi szezonja. A Gizella SE lányai ahhoz a harmadik helyezett Somogyjádhoz utaznak, akiktől az őszi első körben 7-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán.

A női röplabdázók a 9-12. helyért zajló rájátszás második fordulójában az Extraligából kiesett Miskolcot látják vendégül az Egyetemi Tornacsarnokban. A VESC az első fordulóban két szettes előnyről bukta el a Kaposvár elleni mérkőzést, míg a miskolciak hazai pályán sima győzelmet arattak az egriek ellen.

A férfi kosárlabdázókra a múlt szombati Kanizsa elleni megnyert rangadó után újabb nehéz mérkőzés vár, ezúttal a listavezető, még otthonában veretlen Bonyhádhoz látogatnak. Az őszi veszprémi mérkőzésen rendkívül szoros csatában a vendég bonyhádiak hagyták el győztesen a pályát.

A női kézilabda NB1-ben roppant izgalmasan alakul a bajnokság véghajrája. Az 5-8. helyért vívott harcban, a még három szabad helyre öt csapat pályázik, köztük a szombati mérkőzés két főszereplője, a Veszprém Barabás KC és a Hódmezővásárhely is. A két csapat ősszel gólgazdag találkozót játszott egymással az Arénában, akkor a végén a veszprémi lányok örülhettek, reméljük a szombati összecsapáson is a Barabás lányai örülhetnek majd a lefújás után.

Vasárnap folytatódik a labdarúgó NBIII-as bajnokság is. A Veszprém FC két 4:1-es győzelemmel kezdte a tavaszi szezont, előbb a Sárvárt, majd a Csesztreget fektették két vállra a bakonyiak. Ezúttal az erős középmezőnyhöz tartozó Csorna otthonába látogatnak a srácok, akiket az ősszel Babos duplájával, valamint Tatai góljával 3:0 arányban sikerült felülmúlniuk.

A VESC NB2-es férfi kézilabdázói remekül kezdték a tavaszi szezont, két idegenbeli győzelmükkel megerősítették harmadik helyüket a tabellán. Most vasárnap, immár hazai pályán nehéz mérkőzésre számíthatnak a srácok, a vendég az 5. helyezett Nagykanizsa lesz, akiktől ősszel simán 8 góllal kikaptak a veszprémiek.

Március 17. (szerda)
18:00 BB Kecskemét KKSE - MKB Veszprém férfi kézilabda NB1, helyszín: Kecskemét

Március 18. (csütörtök)
18:00 Diamant-Kaposvár – Company Nyelviskola-Veszprémi RC férfi röplabda Extraliga elődöntő, helyszín: Kaposvár

Március 20. (szombat)
15:00 Somogyjád SZKKSE - Gizella-Veszprémi SE női labdarúgás NB2, helyszín: Somogyjád
15:00 Veszprémi Egyetemi SC - Albrecht-Miskolci VSC-MISI női röplabda NB1, helyszín: Tornacsarnok
16:00 Company Nyelviskola-Veszprémi RC - Diamant-Kaposvár férfi röplabda Extraliga elődöntő, helyszín: Táncsics SZKI tornaterem
17:00 B-BETON Bonyhádi KSE - Veszprémi Egyetem SC férfi kosárlabda, helyszín: Bonyhád
18:00 Hódmezővásárhelyi NKC - Veszprém Barabás KC női kézilabda NB1, helyszín: Hódmezővásárhely
18:00 Mezőkövesdi KC - MKB Veszprém férfi kézilabda NB1, helyszín: Mezőkövesd

Március 21. (vasárnap)
15:00 Csorna - Veszprém FC férfi labdarúgás, helyszín: Csorna
18:00 VESC – Nagykanizsai Izzó SE férfi kézilabda NB2, helyszín: Egyetemi Stadion, Munkacsarnok

Március 22. (hétfő)
18:00 Diamant-Kaposvár – Company Nyelviskola-Veszprémi RC férfi röplabda Extraliga elődöntő, helyszín: Kaposvár