Négy között a Veszprém!

Nem hagyta a harmadik mérkőzésre a döntést az 1. FCV, félidei hátrányból fordítva idegenben is legyőzte a MAFC-ot, és bejutott a futsal NBI legjobb négy csapata közé.

Múlt héten, hazai pályán győzelemmel kezdte meg a negyeddöntőt az 1. Futsal Club Veszprém a MAFC-BME-Docler Akadémia ellen, csütörtökön pedig az idegenbeli visszavágó következett. Az egyik fél két győzelméig tartó párharca így már a MAFC otthonában véget is érhetett.

Amint várható volt igazi taktikai csata jellemezte a mérkőzés egészét és a két remek tréner remekül felkészítette a csapatokat a találkozóra. A mérkőzés első szakaszában többnyire mezőnyjátékot láthattak a kilátogató szurkolók - akik között jelentős számmal voltak veszprémi szimpatizánsok, de a hálók egészen a 11. percig érintetlenek maradtak. Ekkor egy kapu előtti keveredésnél előbb a gólvonalon gurult végig a labda, majd a kipattanót Bényi vágta a kapuba és megszerezte a vezetést az FCV-nek. Továbbra is lüktető játék folyt és a hazaiak két szép támadás révén megfordították a találkozót, sőt a félidő végéig nem is változott már, így a hazaiak mehetek előnnyel a pihenőre.


Fotó: archív

A második játékrészt remekül kezdtük és 21. percben remek támadás végén Sivák már csak úgy tudott menteni, hogy a saját kapujába rúgta a labdát. Még ebben a percben lemásolták a veszprémiek az ellenfelet és Finta lábáról került a mieink hálójába a labda, így ismét a hazaiaknál volt az előny. Csapatunk idei egyik legnagyobb erénye, hogy óriási morális-mentális erővel bír. Ennek bizonyítéka volt a mérkőzés legszebb jelenete, ami Tatai nevéhez fűződik. Egy remek támadás végén gyönyörű mozdulattal, (már-már szemtelenül) higgadtan emelte a kapuba a labdát a két rátámadó védő és a kapus között. Kezdődött előröl minden. A roppant izgalmas mérkőzés következő találatát Boromisza Dániel jegyezte, a remekül begyakorolt szögletvariáció végén vágta a labdát a léc alá. A 35. percben egy kontratámadás végén ismét egalizált a BME, így az utolsó 5 percre maradt a döntés. A 38. percben Tatai köszönt be másodszorra. A hazaiak egyből 5-4-es hadrendre álltak, de fiaink remekül védekeztek. A mérkőzésre a koronát Tar tette fel, remekül eltalált lövése védhetetlenül vágódott a hosszú kapufáról a hálóba. Eldőlt a mérkőzés és csapatunk története során először bejutott a bajnokságban is a legjobb négy közé.

A következő páros mérkőzés első felvonása 2014.04.04.-én Berettyóújfalun lesz, a második találkozó Veszprémben 2014.04.14.-én várható előreláthatólag.

MAFC BME Docler Akadémia - 1. Futsal Club Veszprém 4:6 (2:1)

Budapest, MAFC Sportcsarnok, vezette: Farkas (Kovács G., Richter)

MAFC: Tyukász - Öreglaki, Andorka, Szeghy, Kertész, csere: Papp (kapus), Ragadics, Simon, Máthé, Sivák, Fritz, Rajnay, Apatini, Csernai
Vezetőedző: Marcos Angulo

Veszprém: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás, csere: Kasza (kapus), Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi, László, Weisz
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Szeghy a 14., Öreglaki a 16., Finta a 21. (öngól), Máthé a 35. percben, illetve Bényi a 11., Sivák a 21. (öngól), Tatai  a 24. és a 38., Boromisza D. a 27., Tar a 39. percben.