Megmaradt az esély

Szoros vereséget szenvedett a Berettyòùjfalu otthonában az 1. Futsal Club Veszprém, így a folytatásban harcolhatja ki a bajnoki döntőbe jutást.

Nagy lendülettel vetette bele magát mindkét csapat a játékba és adódtak is lehetőségek, de vezetést a Mezeivill szerezte meg egy eladott labda után. Ez kissé megzavarta a mieinket és a következő percben másodszor is betaláltak a hazaiak. Szerencsére gyorsan jött a válasz, Gulyás Márk jóvoltából. Igaz sokáig nem örülhettek Bényiék, hiszen egy megpattanó labda a 8. percben ismét utat talált Reveland kapujába. A félidő hátralévő szakaszában a Berettyó a vezetés tudatában taktikusan birtokolta a labdát, így kevés lehetőség adódott a szépítésre.

A második játékrész nem kezdődött jól a bakonyiaknak, hiszen a 22. percben szerzett góllal, már 4:1-et mutatott az eredményjelző és úgy tűnt eldőlt a találkozó. De ami ezután következett ismét bebizonyította, hogy akarattal és küzdelemmel sok mindent el lehet érni. Mindez gólokban mutatkozott meg Boromisza Gábor, Tatai és Tar találataival egyenlítettek a 34. percre. A hazai szurkolók nem hittek a szemüknek, újra kezdődött a mérkőzés. A találkozó végjátékából sajnos mieink jöttek ki rosszabbul, hiszen Bényi lövését blokkoló Ráblról elöszőr a kapuba gurult a játékszer, majd Tatai igyekezett menteni (kézzel sikerült) a hatoson belül, amiért büntetőt ítéltek a játékvezetők (jogosan) és Lovas nem is kegyelmezett és beállította a végeredményt.

Összességében elődöntőhöz méltó találkozót játszott a két csapat, részünkről ezen a derbin a rutin (természetes hiányosság) hiányzott. Nem tehetünk mást, mint hazai pályán igyekszünk megtenni mindent azért, hogy egy közönségszórakoztató, látványos mérkőzést vívjunk Magyarország 2. legjobb csapatával. Várunk mindenkit sok szeretettel április 14-én, hétfő este (18.30) a Március 15. úti Sportcsarnokba - mondta Rajki Tamás, ügyvezető elnök.

MVFC-Berettyóújfalu - 1. Futsal Club Veszprém 6:4 (3:1)

Berettyóújfalu, vezette: L. Tóth (Veres, Takács)

MVFC: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Gál, Rábl, csere: Mezei (kapus), Szabó P., Sánta, Siska, Nagy T., Nagy I., Komáromi, Harmati
Vezetőedző: Turzó József

Veszprém: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás, csere: Schmidmajer (kapus), Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi, László, Weisz
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Nagy T. az 5., Gál a 6., Trencsényi a 8. és a 22., Rábl a 35., Lovas a 36. percben, illetve Gulyás a 7., Boromisza G. a 27., Tatai a 33., Tar a 34. percben.
Piros lap: Tatai a 36. percben