Fontos mérkőzések a héten

Ezen a héten sem unatkozhatnak a sportbarátok, a veszprémi csapatok ismét több fronton veszik fel a küzdelmet a különböző bajnokságokban.

A héten az MKB Veszprém kéziseire két fontos mérkőzés is vár. Az elsőre kedden, a Veszprém Arénában kerül sor, az ellenfél az ősi rivális Pick Szeged gárdája lesz. Ősszel Szegeden a veszprémi csapat remek teljesítménnyel hatgólos győzelmet aratott. Vasárnap nehezebb feladat vár az MKB-ra, a BL nyolcaddöntőjének első összecsapásán a román Constanta lesz az ellenfél. Az előbbi mérkőzést a Sportklub is közvetíti, míg utóbbit a Viasat3 adja élőben.

A VESC női röplabdázóira is két megmérettetés vár a héten. Előbb szerdán a rájátszás második fordulójából visszamaradt mérkőzésen Egerben vendégeskednek, majd a negyedik fordulóban hazai pályán fogadják a Kaposvár gárdáját. Mindhárom csapat jól ismeri egymást, hiszen idén az alapszakaszban, majd a rájátszás első körében is találkoztak egymással. Az Eger elleni mérleg eddig 2 győzelem és 2 vereség, a Kaposvár ellen pedig 3 győzelem és 2 vereség.

Csütörtökön ki-ki összecsapáson fogadja a Veszprém Barabás KC a Fehérvár gárdáját. Az a csapat, amelyik győztesen hagyja el a pályát, a legjobb nyolc között folytatja a bajnoki küzdelmeket, a vesztesnek pedig a kiesés elkerüléséért kell a továbbiakban csatároznia.

Szombaton férfi labdarúgóink hazai pályán szerepelnek, az ellenfél a középmezőnyhöz tartozó Mosonmagyaróvár csapata lesz. Ősszel kiegyenlített mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Férfi kosarasaink az alapszakasz utolsó fordulójában a hazai pályán még veretlen Sopronhoz utaznak. A VESC a harmadik helynél rosszabb már nem lehet, de amennyiben sikerül legyőzni a Sopront, és a Kanizsa hazai pályán vereséget szenved a listavezető Bonyhádtól, akkor a második helyről folytathatják a rájátszást.

Az NB2-es kézilabdázók remekül kezdték a tavaszi szezont, az eddigi négy mérkőzésükön győztesen hagyták el a pályát. Most szombaton nehezebb feladat vár a srácokra, ugyanis a hazai pályán remekül teljesítő Győrújbaráthoz utaznak.

Vasárnap női labdarúgóink is bemutatkoznak hazai pályán a tavaszi szezon második mérkőzésén. Előző hétvégén, Somogyjádon értek el bravúros döntetlent a Gizellások, most pedig szintén a tabella elejéhez tartozó Pécs ellen kell bizonyítaniuk a lányoknak.

Március 23. (kedd)
18:00 MKB Veszprém – Pick Szeged férfi kézilabda NB1, helyszín: Veszprém Aréna, TV: 17.50 Sportklub (élő)

Március 24. (szerda)
17.00 GMR Group-Agria RC-Eger - Veszprémi Egyetemi SC női röplabda NB1, helyszín: Eger
19:00 Harlem Globetrotters - A kosárlabda zsonglőrei, helyszín: Veszprém Aréna

Március 25. (csütörtök)
18:00 Veszprém Barabás KC – Alcoa Fehérvár KC női kézilabda NB1, helyszín: Veszprém Aréna, TV: 20:35 Veszprém TV (felvételről)

Március 27. (szombat)
15:00 Veszprémi Egyetemi SC – BITT-Kaposvári NRC női röplabda NB1, helyszín: Tornacsarnok
16:00 Veszprém FC – MTE 1904 férfi labdarúgás, helyszín: Egyetemi Stadion
16:00 Unitranscoop-Győrújbarát KSE – VESC férfi kézilabda NB2, helyszín: Győrújbarát
18:00 SMAFC-NYME - Veszprémi Egyetem SC férfi kosárlabda, helyszín: Sopron

Március 28. (vasárnap)
15:00 Gizella-Veszprémi SE - Pécsi VSK női labdarúgás NB2, helyszín: Jutasi úti műfüves pálya
15:15 HCM Constanta - MKB Veszprém KC férfi kézilabda BL, helyszín: Buzau, Románia, TV: 15:10 Viasat3 (élő)