Esélyt sem adtak a Kaposvárnak

Magabiztosan, három játszmában győzte le a VESC női röplabdacsapata a Kaposvárt.

Az első szett nagy részében a veszprémiek vezettek, már a játszma első felében többször négy ponttal is, de a vendégek rendre visszajöttek a játékba. 8:4 után 8:8-ra, 14:10 után 14:14-re egalizáltak. 16:17-nél vezettek először a kaposváriak, a hajrára 20:20-nál fordultak a csapatok. Hol az egyik, hogy a másik együttes vezetett, végül Földesi remek pontjaival a veszprémiek nyerték a játékot. (25:23, 1:0)

A második szettben a veszprémiek szereztek vezetést, de gyorsan fordítottak a mieink, és Jerzeniczky remek nyitásainak köszönhetően – zsinórban három ászt ütött – elhúztak 8:3-ra. A Kaposvár igyekezett felzárkózni, de 9:7 után három veszprémi pont következett (12:7), a második technikai időre 16:12-nél vonulhattak a csapatok. A szünet után fel tudtak jönni a vendégek kettőre (18:16), de a veszprémiek már csak két pontot engedélyeztek a Kaposvárnak, ellenben szereztek hetet, és magabiztosan húzták be a második játékot. (25:18, 2:0)

A harmadik játszmában szokott jönni a veszprémi lányok védjegyévé vált hullámvölgy, de ezúttal a kezdeti kaposvári vezetés után (2:4) gyorsan fordítottak a mieink, és az első technikai időnél már hárommal vezettek. (8:5) A folytatásban fokozatosan növelték az előnyüket a hazaiak, 14:8-nál már hattal is vezettek, de a vendégek zsinórban négy pontot szerezve rövid ideig nyílttá tették a játszmát. (14:12) Nem tartott azonban sokáig a kaposvári öröm, 19:13-nál újabb hat pont volt a differencia. A hajrára megnyugtató előnnyel fordulhattak a veszprémiek, egy jó sáncnak köszönhetően 24:17-nél már meccslabdához is jutottak, amit a sérülésből visszatért Környei Dóra értékesített. (25:17, 3:0) 

Mérkőzéstükör

- Örülök, hogy végre sikerült 3:0-ra nyernünk. Úgy érzem, hogy gyengébben játszottunk, mint a korábbi mérkőzéseinken, de ezúttal a nehéz pillanatokat jól oldottuk meg, ennek köszönhető a győzelmünk – értékelt Oláh János, a VESC edzője.

Veszprémi Egyetemi SC – BITT-Kaposvári NRC 3:0 (23, 18, 17)