Kézilabda Magyar Kupa döntő a hétvégén

A Balatonfüreden sorra kerülő kézilabda Magyar Kupa négyes döntő mellett megkezdődik a rájátszás a női kézilabdázóknál és a férfi kosarasoknál is.

Pénteken és szombaton rendezik a Magyar Kupa négyes döntőjét Balatonfüreden. Az elődöntőben az MKB Veszprém ellenfele a Pestszentlőrinc lesz, míg a Balatonfüred csapata a Pick Szegeddel mérkőzik meg a döntőbe jutásért pénteken. Másnap kerül sor a bronzmérkőzésre és a döntőre.

Pénteken este kerül sor a férfi kosárlabda NB1/B 1-8. helyért folyó rájátszásának 1. fordulójára, a VESC kosarasai a keleti csoportból érkező Szegedhez látogatnak. A szegediek a Jászberény mögött második helyen végeztek keleten, és 19 győzelem mellett 3 vereséget hoztak magukkal a rájátszásba. Az egyetemisták a nyugati csoportban a képzeletbeli dobogó harmadik fokán végeztek, és 18 győzelemmel, valamint 4 vereséggel kezdik a rájátszást.

Szombaton, az egyhetes szünet után férfi labdarúgóink is folytatják az NB3 küzdelmeit. A Veszprém FC ahhoz az újonc Körmendhez látogat, akiket ősszel nagy küzdelem árán sikerült két góllal legyőzni. Az előző két fordulóban a VFC döntetlent játszott, míg a vasiak hazai pályán először remiztek a második helyezett Lipót ellen, majd az elmaradt mérkőzésük pótlásán vereséget szenvedtek a Csornától.

Vasárnap női labdarúgóink kezdik a hazai meccskínálatot, ellenfelük a bajnokság harmadik helyén álló Sopron gárdája lesz. Az őszi mérkőzésen háromgólos vereséget szenvedett a Gizella vendégként.

Férfi floorballosaink is folytatják menetelésüket, a bajnoki elődöntő első mérkőzésén a fővárosi Ares HC „B” csapatát fogadják. Az alapszakasz során kétszer találkoztak egymással, a hazai pályán aratott egygólos győzelem után idegenben már magabiztosan győzték le a gyíkok a budapesti gárdát.

Női kézilabdásaink a drámai alapszakasz végeztével a 9-12. helyért küzdhetnek a bajnokság további szakaszában. Az első ellenfél, a fővárosi Hunnia lesz, akik az alapszakaszban az NB1 „pofozógép” szerepét töltötték be, ugyanis mindössze egy győzelmet könyvelhettek el 22 mérkőzés alatt, közel ezer gólt kapva. A Barabás KC egy ponttal maradt le a középmezőnytől, így a hazai mérkőzésen kötelező begyűjteni a két pontot a cél eléréséhez.

Április 9. (péntek)
17:45 PLER KC - MKB Veszprém férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntő, helyszín: Balatonfüred
20:00 Pick Szeged – Balatonfüredi KSE kézilabda Magyar Kupa elődöntő, helyszín: Balatonfüred
19:00 Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák – VESC férfi kosárlabda rájátszás, helyszín: Szeged

Április 10. (szombat)
13:45 Férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzés, helyszín: Balatonfüred
16:00 Férfi kézilabda Magyar Kupa döntő, helyszín: Balatonfüred
16:00 Körmend - Veszprém FC férfi labdarúgás NB3, helyszín: Körmend

Április 11. (vasárnap)
15:00 Gizella-Veszprémi SE - Soproni FAC női labdarúgás NB2, helyszín: Jutasi úti műfüves pálya
16:00 VESC Lizards - Ares HC "B férfi floorball OB1/B elődöntő, helyszín: Stadion, Munkacsarnok
18:00 Veszprém Barabás KC - Hunnia KSK NŐI KÉZILABDA NB I. ARANY ÁSZOK RÁJTSZÁS, helyszín: Veszprém Aréna