Izgalmas döntetlen

Az előzetes várakozásoknak megfelelően, nem bizonyult könnyű ellenfélnek az Aramis SE együttese, a férfi futsal NB1 6. fordulójában.

Nem is kezdett túlzottan magabiztosan Madarász János együttese. Az első félidő 2. percében Tatai eladott labdája után kontrázhatott a vendég együttes, amelyet egy higgadt megoldással Hosszú Ádám váltott gólra. (0-1).


Képgaléria cikk végén

Nem találta a meccs ritmusát az 1. FCV, amelyet egy újabb nagy vendéghelyzet jelzett. Az ötödik percben aztán még nehezebb helyzetbe került a Veszprém. A vendégek kapusa Sikur ívelt előre egy labdát, a mieink kapusa rosszul jött ki, nem tudott a labdába érni, ahogyan a vendégek támadója sem, így a labda érintés nélkül hullott a hálóba. (0-2).

A következő percekben kezdett éledezni a hazai együttes, amit egy hatalmas helyzet, majd Tatai gólja jelzett a 14. percben. (1-2). A gólja ellenére azonban nem igazán ment a mai napon Tatainak, aki érezhetően feszült is volt emiatt. A 18. percben egy vélt szabálytalanság után Tatai, földrekerülése után odarúgott ellenfelének, jött is a piros lap azonnal. Jogosan, tegyük hozzá.

A kiállítás a legrosszabbkor, a félidő azonban a legjobbkor jött a mieinknek.

A második félidőre kapust cserélt Madarász mester, Reveland Zoltán állt be. A szünetben úgy tűnik sikerült rendet rakni a fejekben, teljesen más iramban kezdett a Veszprém, amely át is vette a meccs irányítását. A vendégek leginkább csak kontráztak, amelyekből azonban többször alakult ki hatalmas lehetőség. A kapuscsere kiváló döntésnek bizonyult, Reveland hatalmas bravúrokat bemutatva tartotta meccsben csapatunkat.

A 31. percben aztán robbant a csarnok, Gulyás Márk István közelről lőtt a vendégek kapujába, egalizált a Veszprém! (2-2).

A hangulat paprikás volt, a vendégek négy sárgát, a mieink a piros lapon kívül egy sárgát gyűjtöttek össze. A mérkőzés játékvezetője nem mindig volt ura a mérkőzésnek, a vendégek kapusa egy ízben a labdával a kezében szaladt ki a vonalon kívülre, és indított támadást szabálytalanul, a bíró sípja néma maradt.

A mérkőzés további részében még láthattunk nagy Aramis helyzetet, majd veszprémi kapufát, az állás azonban már nem változott.

Összességében elmondhatjuk, hogy igazságos döntetlen született még úgy is, hogy a második félidőben volt esélyünk megfordítani az eredményt. Egy jól játszó Tataival azonban kevesebbek voltunk a második félidőben. A következő fordulóban a Berettyóújfalu vendégei leszünk, ahol szintén kiélezett mérkőzésre lehet számítani.

1. Futsal Club Veszprém - Aramis SE 2:2 (1:2)

Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, vezette: Solymosi, (Moldván, Janitz)

Veszprém: Sárdi - Németh P., Tatai, Boromisza G., Gulyás, csere: Reveland (kapus), Bényi, Tar, Bánfalvi, Vas, Finta, László
Vezetőedző: Madarász János

Aramis: Sikur - Sámson, Horváth N., Hosszú, Csopaki, csere: Takács M., Korozmán, Frank, Tóth Sz., Horváth Sz., Pál, Sebestyén, Soós
Vezetőedző: Frank Tamás

Gólszerzők: Tatai a 14. és Gulyás a 31. percben, illetve Hosszú a 2. és Sikur az 5. percben.
Piros lap: Tatai a 18. percben.

Képgaléria