Jelentkezz a Civil Napra!

Május 15-én rendezik a Civil Napot, ahol idén a sport a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet kap.

Lehetőségük van a sportegyesületeknek, sportszervezeteknek is megjelenni a Kossuth utcán elhelyezett standoknál, ami egy remek bemutatkozási lehetőséget rejt magában. Nemcsak a kiállításon, hanem a színpadi programon is részt vehetnek a sportegyesületek, egy maximum 20 perces bemutató formájában. Április 30-ig lehet jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapok kitöltésével.

Évek óta rendkívül népszerű a halfőző verseny, melyre idén is várják a szervezők a lelkes versenyzőket május 10-ig (jelentkezési lap mellékelve).

A vasárnapi sportprogram részét képezi a hagyományos labdarúgó torna, melyre már lehet jelentkezni Csécs Ferencnél a 30/957-12-48-as telefonszámon. Hamarosan a részletes sportprogramokról is beszámolunk, melyek a Schönherz pályán összpontosulnak.

A Civil Kerekasztal közgyűlésén a résztvevő 25 civil szervezet határozott a Civil Nap programjáról, melynek részletes kidolgozása folyamatosan zajlik. Idén a központi téma a hagyományőrzés lesz, a résztvevő civil szervezetek bemutatják, hogy ők milyen hagyományok ápolnak, milyen tradíciók mellett működnek. Vass Tibor, elnök és Farkas András, főszervező tájékoztatta a megjelenteket a szervezési munkálatokról, majd a Civil Kerekasztal Pro Civitate díjról határozott a közgyűlés, a már 15 éve működő, táborokat, programokat, vetélkedőket szervező, Egészség és Egység a Természettel Egyesület kapta a legtöbb szavazatot.