Továbbra sincs megállapodás

A Veszprém FC labdarúgócsapatának vezetői az idei bajnokság befejezésére és a pénzügyi feltételek biztosítására koncentrálnak.

A Veszprém FC közleménye:

2014. november óta nagyon sok információ keringett Veszprém város labdarúgó csapatáról, miszerint az Önkormányzat változásokat szeretne az összetételben és a működési struktúrában. Ennek érdekében tárgyalások kezdődtek a Veszprém FC NB III-as csapatot működtető gazdasági társaság átvételéről.

A vezetők a finanszírozási nehézségek miatt örömmel vették az Önkormányzat törekvéseit, hogy a támogatói körbe olyan vállalkozások vezetőit vonják be, akik biztos hátteret nyújtanak a labdarúgó klubnak.

A tárgyalási sorozat nem hozott eredményt, az érintett vezetők a részletekben nem tudtak megállapodásra jutni.

Az elhúzodó tárgyalások miatti bizonytalan helyzetben, a Veszprém FC csak most, szombaton 13 órakor kezdi meg a felkészülést. A Jutasi úti műfüves pályán edzés és egymás közötti gyakorló mérkőzést láthatnak a érdeklődők.

A 2006-ban alapított klub vezetői szeretnék folytatni a megkezdett munkát:
- Már közel állunk ahhoz, hogy az elnyert pályázataink alapján megvalósítsunk egy világítással ellátott füves labdarúgó pályát és egy öltözőépületet, ezzel segítve Veszprém városának a sportinfrastruktúra fejlesztését.

- Szeretnénk a szakmai fejlesztési tervünk alapján fenntarthatóbbá és „veszprémibbé” tenni a labdarúgósportot Veszprémben. Reméljük az Önkormányzat továbbra is partner lesz ezek megvalósításában.

Nem volt olyan régen, hogy 2010-ben „országos sikert” ért el a Veszprém FC azzal, hogy - szinte csak veszprémi játékossal - vereség nélkül nyertük meg az NB III-at és jutottunk fel a második vonalba. Akkor nem tudtunk olyan támogatókat a klubunk mellé állítani, amely lehetővé tette volna a folyamatos másodosztályú szereplést. Ennek az eredménynek a megismétlését nem tartjuk lehetetlen feladatnak. A játékosok és a vezetők is azért dolgoznak, hogy ismét második vonalban szurkolhassunk a Veszprém FC-nek. De az elöttünk álló pár hétben az a legfontosabb feladatunk, hogy biztosítsuk a bajnokság befejezéséhez szükséges pénzügyi feltételeket.

Veszprém FC vezetőség