Most sem jött össze a bravúr

Többször is vezetett a Veszprém a futsal NBI felsőházi rájátszásának csúcsrangadóján, de a vendégek vitték el a három pontot.

Nagy elánnal kezdtek a győriek és az elején magukhoz ragadták kezdeményezést. Dróth egyszer ziccerbe is került, de nem tudott élni a lehetőséggel. Mi igyekeztünk felvenni a mérkőzés ritmusát, azonban ez úgy hét percig nem nagyon sikerült. Nem igazán tudtuk ebben a periódusba megtartani a labdát. Aztán szépen fokozatosan sikerült a lépést tartanunk ellenfelünkkel és kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. Sokszor szereztünk labdát a pálya közepén és hatalmas lendülettel érkeztünk Matkovics kapuja elé. Sajnos a létszám fölényes helyzeteinket igen gyatrán oldottuk meg. A félidő vége felé szabadrúgáshoz jutottunk, amit egy csodálatos variáció után Németh gólra váltott. Ezután sem lankadtak a győriek és igyekeztek egalizálni a szünet előtt, ámde nem sikerült nekik. Ami még említést érdemel, hogy 1:0-s vezetésünknél két hatalmas helyzetet hagytunk ki. A dudaszó előtt pedig majdnem a mi kapunkba gurult a labda.

A második félidő pocsék kezdést hozott számunkra, nem telt el két perc és már ellenfelünk vezetett. Szerencsére fiaink nem törtek meg és nem sokkal később ki is használtuk ellenfelünk védelmi hibáit, amivel ismét nekünk volt okunk örülni. Az iram elképesztő volt, rengeteget mozogtak a játékosok mindkét oldalon. Sajnos 3:2 után ismét kihagyott a koncentrációnk, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Ismét az ETO-nál volt az előny, a mérkőzés hátra levő részében mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott. Keseregni nincs időnk, hisz hétvégén a kupa elődöntőjére kell felkészülnünk. Ha Kiskunfélegyházán sikerülne megvernünk a Csömör csapatát, akkor klubunk első alkalommal elhódíthatja a kupát.

1. Futsal Club Veszprém - Rába ETO 3:4 (1:0)

Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, vezette: Futó (Czene-Joó, Janitz)

Veszprém: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Németh P., csere: Bényi, Bánfalvi, Tar, Vas, Boromisza D., Bognár
Vezetőedző: Madarász János

Rába ETO: Matkovics - Solano, Miguel, Juan, Dróth, csere: Lódi, Harnisch, Püspök, Palomeque, Noe, Tóth Gy.
Vezetőedző: Illa Sole Jordi

Gólszerzők: Németh P. a 13., Boromisza G. a 25., Finta a 26. percben, illetve Dróth a 21., Juan a 22., Harnisch a 28., Miguel a 30. percben.