Bajnoki öveket szereztek a Thai-boxos fiúk!

Összesen két arany- és három ezüstérmet szereztek a Veszprémi Thai-box Egyesület ajkai szakosztályának versenyzői a WAKF szövetség országos thai-box bajnokságának 2. fordulójában.

Március 21-én Vácon rendezték a WAKF szervezet országos bajnokság 2. fordulóját, ahol a Veszprémi Thai-box Egyesület Ajkai szakosztályának csapata is részt vett. Tizenkét csapat érkezett az ország minden részéről, mint egy 120 versenyzővel. A rettentő erős mezőnyben több szabályrendszerben is megmérettették magukat a versenyzők.

Kick-light szabályok közt Kiss Dávid -86 kg-ban döntőig jutott, az elődöntőben szolnoki ellenfelét győzte le. A döntőben meggyőzően irányított és dominált, de ennek ellenére a hazai váci fiút látták jobbnak a bírók. Így be kellett érnünk az ezüsttel.

K-1 szabályrendszerben Fodor Gyula -86 kg-ban szintén ezüstöt szerzett,pesti ellenfelét győzte le szoros csatában. De komoly sérülése nem engedte a döntőbe jutását.


Fotó: Veszprémi Thai-box Egyesület

Fél profi szabályrendszerben -69-kg ban Szilágyi Arnold Ajkai csapat edzője és Lükő Tamás indult. Utóbbi fiatalember nem ebben a súlycsoportban és szabályrendszerben neveztük de ellenfél hiányában nem tudott volna mérkőzni. Így kénytelen volt az amatőr helyett ezt a mezőnyt választani, bár a súlya csak 63 kg-ot nyomott. Ennek ellenére a döntőig jutott ahol a saját edzőjével került szembe. Kemény küzdelem után így Szilágyi Arnold lett a -69 kg félprofi magyar bajnok. Lükő Tamás pedig ezüst érmet szerzett.

Végül az egyik legnehezebb kategóriában a súlycsoport nélküli abszolút kategóriában Takács Zsolt nyerte meg az aranyat és az övet. Összességében a Veszprémi Thai-box Egyesület Ajkai szakosztályának csapata két arany és három ezüstéremmel valamint két bajnoki övvel tért haza.

Büszke vagyok a fiúk teljesítményere hasonló jó eredményeket kívánok nekik az év további részében - nyilatkozott Körmendi Ferenc a Veszprémi Thai-box Se. vezetője.