Irány a strand, homokra fel!

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a 2011-ben útjára indított rendezvénysorozat, a SMASH Strandröplabda Bajnokság.

Első évben a Veszprémi Röplabda Club égisze alatt szervezett, a sportág népszerűsítését céljául kitűző esemény volt. A Klub megszűnése után, egy vállalkozó szellemű, a röplabdát szerető baráti társaság vette kézbe az irányítást.

Mára kijelenthető, hogy nem csak regionálisan, hanem országos szinten is elismert, meghatározó versenysorozattá nőtte ki magát a SMASH, ami széles körben vonzza az érdeklődőket az ország minden pontjáról.

Idei első fordulója az OPENSMASH június 6-án, szombaton kerül megrendezésre a balatonfüredi Kisfaludy strandon, ahova nézőként is érdemes kilátogatni és buzdítani a versenyzőket. A szervezők tájékoztatása szerint a nyárnyitó fordulóra 2 hónappal a versenynap előtt betelt a nevezés, de már van olyan kategória és forduló a nyár végén is, ahova csak tartalékos csapatként lehet előjegyzésbe kerülni.

A SMASH Strandröplabda Bajnokságon 4 kategóriában (vegyes, amatőr, nyílt férfi és nyílt női) mérhetik össze tudásukat a versenysportolók vagy hobbyröplabdások, ez évben 2 helyszínen felváltva (Balatonfüreden a Kisfaludy Strandon illetve Zánkán az Erzsébet Üdülőközpontban), 3 hétvégén, 6 versenynapon keresztül zajlik a remek hangulatú sportesemény. Az OPENSMASH és AFTERSMASH 1-1 napos, csak a vegyes kategóriának kedvező fordulók, amelyek eredménye nem számít bele a bajnokság összesített pontszámaiba.

A szervezők a folyamatos fejlődést, előrehaladást tűzték ki célul. Fontosnak tartják, hogy továbbra is lehetőséget nyújtsanak a lelkes amatőrök számára, akik érdeklődnek a sportág iránt, illetve a strandröplabda népszerűsítését is feladatunknak érzik a Balaton és a nyár adottságainak kihasználásával. Hosszú távon szeretnének egy olyan tradicionális versenysorozatot kiépíteni, amelyen a hazai és szomszédos országok legjobb játékosai vesznek részt, és amely végén a legjobb helyezettek pénzjutalomban is részesülhetnek. Ehhez természetesen kellene legalább egy olyan főként anyagi hozzájárulással támogató főszponzor, aki lehetővé teszi a pénzjutalom meglétét. A szervezők szerint jó úton haladnak a nagyobb főszponzor megtalálása felé, hiszen a SMASH-t igazolja, hogy 2011-ben 4 támogatóval vágtak neki az első évadnak, a legutóbbi nyáron pedig már 25 cég állt kisebb vagy nagyobb támogatással a rendezvény mögé.

A Smash népszerűsége töretlenül növekszik, akár a sajtómegjelenéseket, versenynapok számát vagy az induló csapatok, versenyzők számát tekintjük irányadónak, alább láthatják az elmúlt évek mértékadó számait a résztvevőkről:

2011: 69 csapat/101 játékos/194 mérkőzés
2012: 75 csapat/121 játékos/220 mérkőzés
2013: 92 csapat/172 játékos/265 mérkőzés
2014: 121 csapat/201 játékos/324 mérkőzés

A nevezéseket online egy egyszerű űrlap segítségével küldhetik el a sportolni vágyók, akár a SMASH weboldalán (www.smash.ewk.hu), akár facebook oldalukon keresztül (https://www.facebook.com/SMASH.strandroplabda).

A szervezők és a versenyzők egyaránt nagy szeretettel várják a nézőket, strandolókat a röplabdapályák mellé, hiszen egy igazán nagyszerű rendezvény a résztvevők és a közönség által válik teljessé!

SMASH Strandröplabda Bajnokság 2015. évi időpontjai

OpenSMASH: 2015. június 6. (Szo.), Balatonfüred, Kisfaludy Strand
Szombat: nyílt vegyes páros kategória
esemény: https://www.facebook.com/events/755241927924125/
promo: https://www.youtube.com/watch?v=xTUYJ90AIRE

1. forduló: 2015. június 27-28., Zánka, Erzsébet Üdülőközpont
Szombat: nyílt női, férfi páros kategória
Vasárnap: vegyes páros, amatőr kategória

2. forduló: 2015. július 18-19. (Szo-V.), Balatonfüred, Kisfaludy Strand
Szombat: nyílt női, férfi páros kategória
Vasárnap: vegyes páros, amatőr kategória

3. forduló, döntő: 2015. augusztus 8-9. (Szo-V.), Zánka, Erzsébet Üdülőközpont
Szombat: nyílt női, férfi páros kategória
Vasárnap: vegyes páros, amatőr kategória

AfterSMASH: 2015. augusztus 29. (Szo.), Balatonfüred, Kisfaludy Strand
Szombat: nyílt vegyes páros kategória