Rosszul áll az FCV szériája

Mély gödörben az 1. FCV az idei bajnokságban, az éllovas csapatok után, az újonc Nyírgyulaj együttese három ponttal távozott Veszprémből.

Az első perctől kezdve nyomás alá szerettük volna kényszeríteni az ellenfél csapatát, de a fölényünk elég meddő volt. Vetélytársunk láthatóan a kontrákra rendezkedett be. Nagyon görcsösen, ütemtelenül játszottunk. Rengeteg hiba jellemezte a játékunkat. Az első gólunkat is óriási egyéni hibából kaptuk. Vas saját kapunk előterébe elpasszolta a labdát, melyet ellenfelünk ki is használt. Számos gyenge, egyéni teljesítményt láthattunk, amit valljunk be... nem volt jó nézni. Csapatként is nagyon döcögött a gépezet. Hiányoztak a kreatív, jó megoldások a játékunkból. 1:0-s vendég vezetéssel mehetünk be a pihenőre.

Bíztunk benne, hogy a második félidőbe javulni fog a játékunk. Nem így történt. Hiába az edzői döntés, miszerint nem sorokat cserélt, hanem embereket. Ez a játék minőségén mit sem változtatott. Továbbra is a hibák játszották a főszerepet, amiből ismét gólt kaptunk. Átálltunk 5 a 4-es játékra, melyet viszonylag jól csináltunk és ebből gólt is sikerült rúgnunk. Ekkor felcsillant a remény, hogy megfordíthatjuk a mérkőzést. Viszont a folytatásban már minden kijátszott helyzetünket a kapusba rúgtuk. Ezzel a vendégek elvitték a három pontot.

1. Futsal Club Veszprém - Nyírgyulaj KSE 1:2 (0:1)

Veszprém, vezette: Kovács G., Tamási, Imrő

Veszprém: Sárdi - Németh, Boromisza G., Tar, Vas, csere: Schmidmajer (kapus), Finta, Boromisza D., Bognár, Gulyás, László, Püspök
Vezetőedző: Madarász János

Nyírgyulaj: Pallai - Varga D., Angyalos, Lovas, Siska, csere: Végső, Czerula, Fekete, Tóth B., Oxi, Polényi, Pénzes

Gólszerzők: Vas a 36. percben, illetve Fekete a 15., Czerula a 34. percben.