A főszerepben: a fiatalok

Az első félideig tartotta magát a sérülésekkel küszködő Ceglédi KKSE, a második játékrészben átrohant rajtuk a főleg fiatalokkal operáló Telekom Veszprém, 34-22-re nyert a címvédő.


Képgaléria a cikk végén

A mérkőzés elején nagy lendülettel érkezett a Cegléd, annyira, hogy a Mirsad Terziccsel átlövőben kezdő Telekom Veszprém a 14. percig gólhátrányban játszott. Javier Sabaté együttese aztán akkora lökést kapott, hogy zsinórban négy gólt is szereztek, így 10-8- ra a vezetést is átvették. Az előnyt a félidő végére egy góllal tovább növelték, 15-12- ről folytatták a párharcot.

A második játékrész elején még volt egy villanása a ceglédi csapatnak, a 26. percben két góllal maradtak el a hazaiaktól (18-16), de ez volt az utolsó, amikor ilyen közel kerültek. A félidő közepére egy 5-0- s sorozattal 26-18- ra húzott el a Veszprém, aztán már hiába volt a vendégidőkérés, Molnár Balázs, Szakály Benedek, Szeitl Erik és Szita Zoltán megállíthatatlannak bizonyult, újabb 5-0- s sorozattal álltak elő, és 34-22- re helyben hagyták a Ceglédet.

Mérkőzéstükör

Nagy Károly: Nehéz helyzetben érkeztünk, a balátlövőink sérültek, az iránytót műtötték, a beállós több hetes kihagyás után játszott. Mindenki lehetőséget kapott, adtunk lehetőséget a fiataloknak, tisztesen helytálltunk, de a szakmaiságba nem mennék bele.

Bősz Dániel: Nehézségekkel is küszködünk, megpróbáltunk egy jó meccset játszani, felszabadultan, szerintem ez sikerült is, ebből lehet meríteni.

Javier Sabaté: Az első félidőben jól játszott a Cegléd csapata. Sok fiatal játszott nálunk, most van rá lehetőségük. Nagyon örülök neki, mert szeretek velük dolgozni. Az utolsó két mérkőzésen az utolsó 15 perceket már ők játszották. Magas szinten játszottak, nagyon kemény másfél évet dolgoztunk együtt. Most már száz százalékig a jövőre koncentrálunk.

Szakály Benedek: Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen nagy csapatban ilyen fiatalon lehetőséget kapunk. Igyekszünk 100 százalékot nyújtani, minél többet szeretnénk adni, hogy a jövőben is számíthassanak ránk.

Telekom Veszprém - Ceglédi KKSE 34:22 (15:12)

Veszprém, vezette: B. Pech K., Vágvölgyi M.

Veszprém: Borbély Ádám - Dragan Gajic 7/1, Gulyás Péter 2, Blaz Blagotinsek 7, Chema Rodriguez, Mirsad Terzic, Iváncsik Gergő 1, csere: Aron Palmarsson 2, Marko Kopljar, Mirko Milasevic 2/1, Molnár Balázs 5, Szakály Benedek 2, Szeitl Erik 3, Szita Zoltán 2, Ligetvári Patrik 1
Vezetőedző: Javier Sabate

Cegléd: Bősz Dániel - Megyeri Péter 1, Mirko Radovic 2, Tóth Károly, Nemanja Grbovic 3, Bozo Andelic 6, Lászlai Szabolcs 2, csere: Milos Mojsilov (kapus), Hódi Lóránd 3, Szabó Bence, Gidai Máté, Fiar Dániel 2, Ivan Perisic, Dr. Bíró Balázs 3, Dávid Máté
Vezetőedző: Nagy Károly

Hétméteresek: 6/2, illetve 1/0
Kiállítások: 10 perc, illetve 2 perc

6

Képgaléria