Nem indul a Veszprém a SEHA-ligában

Nem indul a 2017/2018-as szezonban a Telekom Veszprém kézilabdacsapata a SEHA-ligában.

A Veszprém kézilabdacsapata a 2014/2015-ös szezonban csatlakozott a SEHA - Gazprom Ligához, ráadásul egyből nálunk, a Veszprém Arénában került megrendezésre a versenysorozat hat csapatot felvonultató döntő tornája. Az eseményre két okból is nagyon szívesen emlékszünk vissza: egyrészt annak sikeres megrendezése miatt, másrészt mivel csapatunk első szezonjában máris megszerezte az aranyérmet.

A 2015/2016-os szezon ismét eredményes volt, hiszen az együttes megvédte bajnoki címét a varasdi négyes döntőben, rengeteg magyar vendégszurkoló előtt. Egy évvel később szintén bejutott a Telekom Veszprém az ezúttal Brestben megrendezésre kerülő SEHA Final4-baa, ahol ezúttal a második helyen végzett.

Az elmúlt idényben nemcsak a SEHA Ligában és a Bajnokok Ligájában vettünk részt, de a K&H Liga, azaz a magyar bajnokság alapszakaszában is, ezzel csapatunk összesen 70 tétmérkőzést játszott. Az elmúlt hetekben, hosszas egyeztetéseket követően a Klub vezetősége és az új szakmai stáb arra a döntésre jutott, hogy a 2017/2018-as szezonban nem szeretné ismét kitenni az együttest ennek a rendkívül nagy terhelésnek, ezért a Telekom Veszprém nem indul el a SEHA Ligában.

Összességében elmondható, hogy a délkelet-európai versenysorozatban való részvételünk nagyon sok pozitívummal járt, és nemcsak azért, mert két trófeát is szereztünk az elmúlt 3 évben. A SEHA Ligában szinte folyamatosan Bajnokok Ligájában is résztvevő csapatokkal mérkőzhettünk, remek színvonalú találkozókon, magas átlag nézőszám előtt – mind itthon, mind idegenben. Emellett számos új sportbarátságra tettünk szert, amelyet természetesen a jövőben is szeretnénk ápolni.

Rendkívül jó együttműködés alakult ki az idők folyamán Klubunk és a SEHA Liga között, és a csapatunk is sokat kamatoztatott abból, hogy folyamatosan erős ellenfelekkel kellett, hogy szembenézzen ebben a versenysorozatban. Éppen ezért a Klub mostani döntése egyáltalán nem jelenti azt, hogy végleg elszakadnánk a SEHA – Gazprom Ligától. Továbbra is fenntartjuk velük a kapcsolatot, és egyáltalán nem zárjuk ki egy jövőbeli visszatérés esélyét.