A Veszprém nyolc góllal verte a Celjét

Az előző idényben bronzérmes Telekom Veszprém idegenben, a szlovén Celje 39-31-es legyőzésével kezdte a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét.

A BL legutóbbi kiírásában harmadik, az új idénynek új vezetőedzővel, a svéd Ljubomir Vranjessel nekivágó Veszprém jól kezdett, a végig parádézó Lékai Máté góljával megszerezte a vezetést, utána viszont rosszul folytatta. A hazaiak egyenlítettek, majd rendre náluk volt az előny. A 8. percben 5-3 volt a Celje javára, az első játékrész közepén pedig először már három gól volt a különbség (9-6). Később is általában egy-két találattal előrébb tartott a szlovén gárda, néha pedig hárommal is vezetett, a Veszprém azonban nem hagyta leszakítani magát, s a 25. percben sikerült is utolérnie a házigazdát (14-14). Mi több: Marguc révén a vezetést is visszavette (14-15). Védekezésbeli hibák, figyelmetlenségek miatt azonban a félidő hajrája rosszul alakult, s a szünetre 18-16-os Celje-előny mellett vonulhattak el a csapatok.

A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő veszprémiek a második félidő elején hamar utolérték a szlovénokat (18-18), majd hosszú perceken át döntetlenre álltak a felek, egészen 22-22-ig, amikor 24-22-re elhúzott a magyar együttes, de a Celje egyenlített, hogy aztán huzamos ideig "iksz körüli" legyen az állás. 27-27-et követően változott nagyot a meccs képe: a kapuban parádézó Mikler Rolanddal az élen a Veszprém felettébb hatékony védekezést mutatott be, amellett gyors és termékeny támadások sorát vezette, minek eredményeképpen fokozatosan ellépett a vendéglátóktól. Az 52. percben már 32-29 volt "ide", az 54.-ben 34-30, az 57.-ben pedig 37-31, a találkozó vége pedig 8 gólos, 39-31-es Veszprém-siker lett a szlovén bajnok otthonában.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Azt gondolom, hogy két ellentétes félidőt láthattunk. A Celje nagyon jól játszott az elsőben, és majdnem minden lehetőséget gólra váltottak. Nagyon gyorsan és jól dolgoztak az első játékrészben. Nekünk a védekezéssel volt bajunk leginkább, nem is vagyok megelégedve az első félidőben kapott 18 góllal. Nem kaphatunk ennyit 30 perc alatt. Ez túl sok. A játék néhány elemében passzívak voltunk, és hogy őszinte legyek, a védések sem jöttek igazán a kapusainktól. Két góllal vezettek a szünetben, ami megérdemelt volt. A második félidőben nagyon jól feljöttünk. Változtattunk kicsit a taktikán, és a védekezésben is jöttek új emberek, valamint kapust is cseréltünk. Úgy érzem, hogy a második játékrészben kontroll alatt tartottuk a játékot. Van még mit fejlődnünk, néhány dologgal elégedetlen vagyok, de keményen fogunk dolgozni, hogy fejlődhessen a játékunk. Még egyszer, a Celje nagyon megnehezítette a dolgunkat, remekül játszottak. Elégedett vagyok a győzelemmel, de most hazamegyünk és edzünk, hogy legközelebb jobb munkát végezzünk.

Dragan Gajic: Ahogy a mester is elmondta, a védekezésünk nem volt a legjobb, főleg az első félidőben. Nem voltunk olyan agresszívek, mint ahogy azt megbeszéltük. A második játékrészre változtattunk a védekezésen, és sikerült is 5 vagy 6 kontra gólt lőni, ami az idei taktikánk alapja. Azt gondolom, hogy örülhetünk a győzelemnek, hiszen egy csapatnak sem lesz itt Celjében könnyű dolga. Elégedettek lehetünk a győzelemmel. Keményen kell még dolgoznunk, hogy nagyobb magasságokba érhessünk.

Branko Tamse: Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelt a győzelem. Ötven percig jó kézilabdát játszottunk. Vétettünk pár hibát, amit a Veszprém meg is büntetett, mivel minőségi csapatról van szó. Csináltunk jó dolgokat, főleg támadásban, de a Veszprém nagyon jól védekezett. Nem voltunk elég agresszívak. Lékai Máté a csapata vezéregyénisége volt, nehezen tudtuk őt tartani.

Jaka Malus: Ötven percig gyorsan és pontosan játszottunk, könnyű gólokat tudunk szerezni. Az utolsó 10 percben sok hibát vétettünk, és sok lövést hibáztunk. A VEszprém a job csapat. Ahogy a mester is mondta, a két csapat közti különbség ismét hatalmas volt.

RK Celje Pivovarna Lasko - Telekom Veszprém 31:39 (18:16)

RK Celje Pivovarna Lasko: Lesjak, Panjtar – Vujovic 1, Jurecic, Malus 7, Razgor, Suholeznik, Marguc 2 (1), Mitrovic 4, Kodrin, Makuc, Anic 2, Dujshebaev 3, Mackovsek 3, Mlakar 9, Beciri

Telekom Veszprém: Mikler, Alilovic – Manaskov 1, Schuch, Ilic 5 (2), Tönnesen, Gajic 4 (2), Nagy 4, Accambray 1, Ugalde 5, Marguc 5 (1), Terzic, Blagotinsek 2, Sulic 2, Lékai 10

Hétméteresek: 2/1 ill. 5/5
Kiállítások: 6 perc ill. 12 perc