Csak ijesztegettek

Az első félidő elején partiban volt a Komló, de aztán negyed óra alatt elintézte őket a Telekom Veszprém, 32:17-re nyertek hazai pályán.

Ezúttal a sérült Nagy László mellett Dejan Manaszkov, Gasper Marguc és Mirsad Terzic kapott pihenőt a szombati Aalborg elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. A vendégek egyáltalán nem kezdtek megilletődött csapat módjára, és bár az első találatot csak a harmadik percben szerezte Igor Markovics, veszprémi válasz csak az ötödik percben érkezett. Addigra a vendégek már 1-3- ra vezettek. Az nem volt kérdés, hogy a Telekom Veszprém hamar megfordítja a mérkőzést, az viszont látszott a Komló nem feltett kezekkel utazott Veszprémbe. A 12. percben aztán Nilsson egyenlített, de Markovics még vissza tudta szerezni a vezetést a vendégeknek. Ancsin találata után azonban nem volt megállás, 9:1-es sorozattal hét gólra növelte előnyét a félidőre a veszprémi csapat.


Képgaléria a cikk végén

A második játékrész elejét igencsak megnyomta a hazai gárda, Gajics és Ancsin felváltva szórta a gólokat, amire a Komlónak nem igen akadt válasza. A markonyi vendégszurkolók kedvét nem szegte a két csapat közti olló egyre nagyobbra nyílása, a hazaiaknál jóval lelkesebben buzdították egyre jobban leszakadó kedvenceiket. A 41. perctől (21:10) találtak be ismét igazán a Mikler Roland védte kapura irányuló lövések, de ezek csak kisebb sebtapaszok voltak a kialakult differencia csökkentésére. Végül 15 góllal nyert a címvédő, ami egy jó kezdés volt a hétre és felkészülés a hétvégi, Aalborg elleni Bajnokok Ligája találkozóra.

Telekom Veszprém - Sport36-Komló 32:17 (15:8)

Veszprém, Vezette: Bonifert F., Oláh V.

Veszprém: Mikler Roland - Drangan Gajic 10/1, Ancsin Gábor 4, Andreas Nilsson 5, Lékai Máté, Momir Ilic, Cristian Ugalde 5, csere: Schuch Timuzsin, William Accambray 2, Blaz Blagotinsek 2, Győri Mátyás 1, Iman Jamali, Ligetvári Patrik 2, Renato Sulic 1
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Komló: Ante Granic - Gebhardt Ádám 3, Branislav Obradovic 2, Balázs Sándor, Srecko Jerkovic 2, Grünfelder Péter 1, Igor Markovic 4/2, csere: Selymes Attila (kapus), Wéber Tamás 2, Katzirz Dávid, Kékesi Szabolcs, Filip Sunajko, Laufer Gábor, Kovács Márk, Hoffmann József 3
Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Hétméteresek: 1/1, illetve 4/2
Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc

mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Kicsit nehézkesen kezdtünk, mintha álmodoztunk volna, de aztán egyre jobbak lettünk, ahogy az idő haladt. A második félidő első 10-15 percében kiválóan játszottunk, és onnan már könnyen ment a győzelem. Majdnem mindenki játszott a csapatból, ez egy jó kezdés volt a hétre, holnaptól már a hétvégi mérkőzésre készülünk.

Mikler Roland: Az első 15 percet nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. Egy hétig a válogatottnál voltunk, szerettünk volna egy kemény 60 perces mérkőzéssel visszarázódni a bajnokságba, ez nem sikerült, de az utána következő 40 perccel elégedettek lehetünk. A Komló megmutatta, hogy nem felemelt kézzel jött hozzánk.

Kilvinger Bálint: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz nekünk. Amit szerettem volna látni, az az első félidő elején sikerült. Kis hiányérzetem maradt, egy-két tiszta helyzetet ha értékesítünk, azzal még elégedettebb lettem volna. Dolgozunk tovább, még egy nehéz mérkőzés vár majd ránk, és utána jön a bajnokság azon szakasza, amiben nekünk is keménynek kell lennünk.

Selymes Attila: Az első húsz perc remek volt,addig szoros volt a talákozó, elkezdtünk technikai hibákat véteni, aztán kinyílt az olló. Nekünk a Ferencáros az ellenfelünk, szeretnénk a hasonszőrű csapatok ellen jól játszani.

6

Képgaléria