Az utánpótlás legsikeresebb éve

Az idei szezonban a VFC USE fiataljai sikert sikerre halmoztak. Négy korosztályban három első és egy második helyezést értek el az utánpótlás labdarúgók, és három gólkirályi cím is Veszprémbe került, korábban soha nem volt erre példa.

A VFC USE U-13-as csapata a II. osztály északnyugati csoportjában Kozma Csaba irányításával, nyolcpontos előnnyel végzett a tabella élén.

- Az együttes támadói kitettek magukért, hiszen a harminc mérkőzés során 240 gólt rúgtak, miközben csak 15-öt kaptak, és Kovács Botond 65 találatával a gólkirályi cím is Veszprémbe került. Imponáló teljesítménnyel lett bajnok a legfiatalabb csapatunk – mondta Rugovics Vendel, a VFC USE szakmai irányítója.

Az U-15-ös korosztály Jugovits Lajos vezetésével, ezüstérmet szerzett a szombathelyi Illés Akadémia mögött.

- Ez a csapat – a számok tükrében - túlszárnyalta az előző korosztályt, hiszen 285 találatig jutott és mindössze 17 gólt kapott. A góllövőlista élén ebben a korosztályban is a mi játékosunk végzett, Szabó Bence 66 góllal bizonyult a legjobbnak – magyarázta Rugovics.

A felnőtt csapathoz hasonlóan az NB III Bakony csoportjában mindkét veszprémi utánpótlás-együttes a tabella élén végzett. A Palotai Nándor által edzett U16-os gárda veretlenül szerezte meg a bajnoki címet, az 51 találattal gólkirály Bakay Ferenc vezérletével. Az U19-es társulat Rugovics Vendel irányításával szintén a tabella élén végzett, 142 rúgott gól mellett mindössze 24 kapottal. A góllövőlistán Novothny Soma mindössze egy góllal maradt le az első helyről.


Novothny Soma felnőtt bajnoki mérkőzésen

- Bacsi László, Ihász Patrik, Meiczinger Bence és Novothny Soma számára álomszerűen sikerült a szezon, mivel három aranyérmet szerzett együttesnek – az U-16-os, az U-19-es és az NB III-as bajnokcsapatnak – is tagjai voltak. Novothny Somát és Meiczinger Bencét külön dicséret is megilleti, mert az idény folyamán a korosztályos magyar válogatottban is bemutatkozhattak. Mindannyiuk előtt szép jövő áll – vélte Rugovics.

A veszprémi utánpótlás tehát továbbra is ontja a tehetségeket, nem lesz könnyű a kiváló teljesítménnyel előrukkoló focistákat megtartani. A veszprémi vezetők azonban nem szabnak gátat a fiatalok fejlődésének, és büszkék arra, ha a magyar élvonal vagy valamelyik külföldi bajnokság csapatában bizonyítanak a veszprémi nevelések.