Méltó utódot találtak

A távozó sikeredzőt, Szabó Gábort hazánk egyik legelismertebb trénere, Nyári Sándor váltja a Company Nyelviskola VRC-nél.

A nyári szünet legnagyobb kérdése az volt a férfi röplabda szimpatizánsai között, hogy az Extraliga újoncát a legjobb négy közé vezető Szabó Gábor távozását követően kire bízza a klubvezetés a veszprémi srácokat. A kérdés eldőlni látszik, mégpedig nem is akárhogyan: a VRC vezetőségének tájékoztatása szerint a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Nyári Sándor veszi át az együttest.


Fotó: delmagyar.hu

A tinta még nem száradt meg a szerződésen, de Jánosik Gergely klubelnök hangsúlyozta, a kiváló edzővel hosszú távon terveznek. Nyári Sándor a BSE női csapatától igazol hazánk jelenleg negyedik legjobb férfi együtteséhez, és a felkészülést már a Lovassy László Gimnáziumban kezdheti meg a csapattal.

Az edzőkérdés mellett a teremproblémák foglalkoztatták leginkább a röplabdabarátokat. Hosszas tárgyalás után hátat fordít a csapat a Táncsics tornatermének, és az Extraligához méltó, új helyszínen kezdik meg a bajnokságot.

Nagy játékosmozgás nem jellemzi a VRC-t, a csapat gerince együtt marad. Két játékossal folynak a tárgyalások. Jánosik Gergely tájékoztatása szerint Sümegről szeretnének két röplabdázót leigazolni, a többszörös utánpótlás válogatott szélső ütő, Németh Zoltánnal már megállapodott a klub, az ifjúsági válogatott libero Kaposi Tamás szerződtetése még kérdéses.

Az ifi és a junior csapatot egy év kihagyás után újra Holdinger Szilárd irányítja, a serdülőkkel a felnőtt csapat egyik játékosa, Czintula Mihály dolgozik tovább.

Anyagi szempontból továbbra sincs könnyű helyzetben a VRC, hiszen a költségek folyamatosan növekednek, támogatókat viszont nagyon nehéz találni.

- A névadó szponzorunk a gazdasági körülmények miatt kisebb összeggel tudja segíteni a csapatot, emellett úgy érzi, hogy az eredményeink ellenére a várostól sem kapunk megfelelő támogatást – mondta Jánosik Gergely.

A nehézségek ellenére a legfontosabb kérdések megoldódni látszanak a csapat háza táján, a következő idényben is bizonyára remek röplabdamérkőzéseket láthatunk Veszprémben.