Sima győzelem Gyöngyösön

A címvédő Telekom Veszprém sima győzelmet aratott az idei év első mérkőzésén a kézilabda NBI szombati játéknapján. A Veszprém új irányítója Petar Nenadic is bemutatkozott.


Fotó: Vörös Dávid

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Jó volt újra együtt lenni a csapattal, és bajnoki meccset játszani. Látható volt az elején, hogy az időzítéssel még vannak problémáink, ráadásul a Gyöngyös kiválóan kezdte a találkozót. Tudtam, hogy sok jó játékosom ül a padon, és hogy a cserék után ellenfelünk nem fogja tudni tartani a lépést velünk. Sok kombinációt kipróbáltunk a védekezésben, és mondhatom, hogy mindenki jól játszott a különböző rendszerekben. Támadásban, mint mondtam, volt bajunk az időzítéssel, de összességében elégedett lehetek az eredménnyel. Sok sikert a Gyöngyösnek a szezon hátralévő részére.

Schuch Timuzsin: Gratulálok a Gyöngyösnek, hiszen jól játszottak. A mérkőzés elején még látszott, hogy nem vagyunk teljesen összeszokva, de ahogy ment az idő és elkezdtük érezni egymást, lerohanásokkal el tudtunk szakadni. Minden mérkőzés fontos számunkra, szerdán megyünk Kielbe, és kellett, hogy bizonyos elemeket tudjunk gyakorolni. Úgy érzem ez sikerült. Sok szerencsét a Gyöngyösnek a továbbiakban.

Konkoly Csaba: Köszönjük a dicsérő szavakat, mivel ez volt a szándék, hogy egy olyan mérkőzést játszunk, ahol komoly ellenállást tudunk kifejteni egy Bajnokok Ligája résztvevő ellen. Az is tiszta volt, hogy nyílni fog az olló, de ettől függetlenül igyekeztünk az idővel úgy játszani, hogy a lehetőségek szerint ez a legkisebb legyen a különbség a végén. Ugyanazt mondhatom, amit a kollégám, hogy elégedett lehetek a csapatommal, hiszen kevés magyar együttes tudott tizenöt gólon belül maradni a Veszprém ellen. Mindenképpen biztató ez a csapatunkra nézve, hogy ha ilyen teljesítményt tudunk nyújtani, ekkora akarással, akkor mire a Komló érkezik, komoly erőt fogunk tudni kifejteni, főleg hazai pályán.

Krivokapics Milorad: Kicsit furcsa volt, hiszen még csak két edzésen vagyok túl, nem nagyon ismerem a csapatot, a mozgásokat és a játékokat. Közel sem vagyunk egy súlycsoportban a Veszprémmel, de nekünk ez felkészülési mérkőzésnek nagyon jó volt, mivel megvoltak a különböző célok, amiket az öltözőben megbeszéltünk. Ezeket nagyjából be is tudtuk tartani. Tizenöt gólos vereség után is mondhatjuk, hogy amit elterveztünk azt megcsináltuk. Ha így fejlődünk tovább, és egyre több használható játékosunk lesz, akkor egyre jobbak lehetünk minden meccsen.

B.Braun Gyöngyös - Telekom Veszprém 18:31 (8:15)

B.Braun Gyöngyös: Hudák, Tóth M., Holló – Martins 4, Urbán 1, Németh 1, Sipeki 1, Gábori, Loncar, Gerdán, Lele 7 (4), Krivokapic 1, Markez, Mikita 3, István, Tóth G.

Telekom Veszprém: Mikler, Alilovic – Schuch, Ilic 4 (1), Tonnesen 3, Nilsson 5, Nagy 2, Ugalde 3, Marguc 6, Terzic 1, Blagotinsek 3, Nenadic 1, Jamali 2, Lékai 1, Ligetvári

Hétméteresek: 4/4 ill. 2/1
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc