Átlépnék az árnyékukat

Ha elkapják a fonalat támadásban, felszabadultan és egészséges kockázatvállalással játszanak a Veszprémi Kézilabda Kft. sportolói március negyedikén (vasárnap, 16 óra), siker koronázhatja az elképzeléseiket a megyei rangadón.

Az NB I/B Nyugati-csoport előző körében fordulatos csatába bonyolódtak Haszilló Gergőék a – végig komoly ellenállást tanúsított – Tatai AC otthonában (19-19). Az első félidőben a mieink vezettek, de az előnyük rendre elolvadt. Főként elől akadtak nehézségeik, nem rohamoztak pontosan és lendületesen. A nagyszünetet követően inkább a vendégek futottak az eredmény után: hiába védekeztek szigorúan, ha az attakjaikat tanácstalanság jellemezte.

A hét győzelemmel, három döntetlennel és hét vereséggel a hetedik helyen álló, tizenhét pontos veszprémiek ezúttal azt a KK Ajkát fogadják, akiket ősszel idegenben gyűrtek le (25-27). Akkor a nyitó játékrészben „iksz” körül mozgott az állás, majd a tabellán hátrébb tanyázott vetélytárs dominált. Ebben közrejátszott, hogy a gárdánk az elején jó tempót diktált, aztán kishitűvé vált, biztos helyzeteket hagyott ki. Az utolsó percekre szerencsére levetkőzték a tompaságukat, s búcsút intettek a fantázia nélküli előadásuknak. Szervezett és fegyelmezett munkával, illetve gólerős akciókkal szolgáltak. Noha összességében sok hibával játszottak, és néha akadtak nehézségeik, viszont a rövidzárlataikkor sem remegtek meg – a küzdőszellemük és a tartásuk számlájára írhattuk a sikert.

Egy diadal nagyot lendíthetne a mieink magabiztosságán, ennek érdekében több lőtt gólra és jobb játékra van szükségük, ám annak ellenére nem mehetnek biztosra, hogy az ellenfél – három győzelemmel, két döntetlennel és tizenkét vereséggel, nyolc pontot gyűjtve – csak a tizenkettedik. A Bajnóczi Máté és Vadkerti Tóth Attila tolta együttes legutóbb a Csurgói KK U20 ellen nyert (28-27).

- A fiataljainknak még sok tanulnivalója van, elsősorban a támadásaink szorulnak korrekciókra, hogy idővel pontosabb legyen. Természetesen azon leszünk, nyerjünk az ajkaiak ellen – mondta Vágó Attila vezetőedző.

A legjobb az lenne, ha hétvégén majd’ minden a terveik szerint alakulna, ha elkapná őket a hév. A szakmai stáb bízik bennük, hogy a „műsoruknak” lesz ritmusa, bátran és aktívan támadnak, s koncentrálnak a helyzetkihasználásra. Az utat már ismerik a kapuig, most azon lennének, hogy az ellen hatosánál átlépjék az árnyékukat. Az igyekezet azonban önmagában kevés, vagányság, alaposság és határozottság is kell ahhoz, hogy kiszolgálják a közönséget.