Több százan köszöntötték a tavasz

Ragyogó napsütésben hazai, hármas sikerrel ért véget az I. Tavaszköszöntő futóverseny leghosszabb távja a mind a férfiaknál, mind a nőknél. Előbbieknél a londoni olimpikon Kovács Tamás volt a leggyorsabb, mögötte Koszár Zsolt és Bertalan Renátó végzett. A nőknél Tóth Lívia diadalmaskodott Kiss Melinda és dr. Bellér Zsuzsanna előtt.

Közel félezren választották vasárnap délelőtt egyesületünk, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tavaszt köszöntő programját a Betekints-völgyben, mely Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Három távon hirdettünk versenyt, de összesen négy kategóriában osztottunk díjakat a leggyorsabban célba érkezőknek. A VEDAC futói is szép számban rajthoz álltak, az utánpótlás és felnőtt kategóriák nagy részében is hármas VEDAC-os siker született.

A legrövidebb szakaszon, 1300 méteren mintegy háromszázan álltak rajthoz, jobbára 2006-ban, vagy később született fiatalok, illetve a vállalkozó kedvű szüleik. Az egy körös megméretést mindenki jókedvűen teljesítette, és több anyuka, illetve apuka csemetéje kezét fogva futott be a célba. Persze olyan gyerkőc is akadt, aki lehajrázta szülőjét.

Az I. kategóriában (2006-ban és később születettek) a fiúknál Birnbauer Zsombor ért leggyorsabban a célba, megelőzve Herter Rolandot és a Várpalotai Huba Tamást. A lányoknál Szemán Kata, Németh Dóra és Esső Dóra volt a sorrend.

Ezt követően rajtolt el a két körös megméretés, ahol értelemszerűen 2600 méter volt a leküzdendő táv. A mintegy száz résztvevő ragyogó napsütésben teljesítette az előírt penzumot. Az erőpróba hőse kétségkívül az a kismama volt, aki babakocsiját benne a gyermekével maga előtt tolva kocogta le a távot.

A II. kategóriában, a 2003 és 2005 között születetteknél a lányoknál első helyen ért célba Szemán Kitti, második lett Torda Csenge, harmadik Rédling Renáta. A fiúknál Honti Marcell nyert, a dobogó második fokára Jassó Zalán, a harmadikra Hódi Ádám állhatott fel.

A leghosszabb távon, az 5200 méteren igen erős mezőny gyűlt össze. A férfiaknál és a nőknél is egyaránt hármas VEDAC-os siker született.

A londoni olimpikon Kovács Tamás teljesítette leggyorsabban a távot, az új veszprémi igazolás, Koszár Zsolt a második, míg az ifjú Bertalan Renátó a harmadik helyet szerezte meg. A 3000 méteres akadályfutás magyar csúcstartója, Tóth Lívia nyert a nőknél, Kiss Melinda lett az ezüst, dr. Bellér Zsuzsanna a bronzérmes.

A III. kategóriában (2002 és 1999 között születettek) a férfiaknál Balogh Zsombor nyakába aranyérem került, mögötte második helyen zárt Edvy András, a harmadikon pedig Miskey Bendegúz. A női mezőnyben Koós Réka állhatott fel a dobogó tetejére, a második helyezést Szabó Zsófia, a harmadikat Szabó Luca szerezte meg.

Valamennyi célba érkező befutó csomagot kapott, valamint a szervezők jóvoltából a Völgy büfében vendégül látták meleg teára és gulyáslevesre, illetve sült kolbászra.

7

Képgaléria