Esélyesen

Bár legyőzhető csapat vár a Veszprémi Kézilabda Kft.-re – és az előző sikerből erő meríthető –, a műhelyünk háza táján szó sincs elbizakodottságról. Március 25-én (vasárnap, 18 óra) ugyanakkor sarokba szorítanák a Pécsi VSE-t.

A mieink múlt héten nagyot alakítottak az NB I/B Nyugati-csoport városi rangadóján, jelezték, hogy az idén mutatottnál több van bennük, a helyreállt önbecsülésük révén két vállra fektették a Telekom Veszprém U20-at (30-34). Az esélyesebb ellenfél kezdett jobban, ám a gárdánk már akkor sem adta olcsón a bőrét. A felek később fej-fej mellett haladtak, de a motivált, a korábbinál jobb helyzetkihasználással szolgált Éles Benedekék a második félidőben komolyan összefogtak: bátor és pontos játékkal rukkoltak elő. A sorainkban remek egyéni teljesítmények akadtak, miközben mindenki betartotta a megbeszélt taktikát. A sportolóink kitettek magukért és két fontos ponttal gazdagodtak.

A hatodik helyre előrelépett együttesünk (…a pozíciót kilenc győzelem, három döntetlen és nyolc vereség „takarja”) ezúttal a tizenegyedik besorolásban lévő Baranya megyeiekkel találkozik. A műhelyünk novemberben már „elkapta” őket, azt a sikert az egységüknek és a kapusbravúrjaiknak köszönhették (21-24). Az első játékrészben „iksz” körül mozgott az eredmény, a bakonyiak nagyvonalakban kontroll alatt tartották az eseményeket. Andorka Gábor már akkor eksztázisban védett, s őrületbe kergette az ellen lövőit. Társai a fordulás után is „fogták” a minimális előnyüket, miközben erőszakosan védekeztek. A hajrát is jobban bírták, ráadásul a forró pillanatokban nyugodtak maradtak. – Azt a derbit legalább háromszor nyertük meg, ám a lényeg az, hogy a szívünk végig a helyén volt. Hétvégén is nagyszerűen küzdöttünk és mindenki hozzátett valamit a diadalhoz. Számomra sokáig emlékezetes marad a másik veszprémi klub elleni párharc – mondta Vágó Attila vezetőedző.

Ha a csapatunk most is vagányan és improvizatívan játszik, megvalósíthatja az elképzeléseit. Erre van esélyük, ráadásul a pécsiek az előző két mérkőzésükön kikaptak (–Balatonfüredi KSE U20 22-16, –Tatai AC 23-25). Eddig csupán kétszer nyertek idegenben, a sereghajtó Csurgói KK U20 és a tizenkettedik KK Ajka ellen. Az előző meccsen alighanem nagy teher szakadt le Haszilló Gergőék válláról, az „átok megtörésével” remélhetőleg még jobban összekovácsolódtak. A gyakorlásokon mindazonáltal kellően motiváltak, ami azt feltételezheti, hogy jól állnak majd az előttük álló találkozóhoz, komolyan veszik minden rezdülését és erőteljes tartásuk lesz. A Telekom ellen szerzett lendület egyszerűen nem fogyhat el. A diadalhoz – hogy a vendég pécsieket kiszolgáltatott helyzetbe hozzák – leginkább csapatmunka és fegyelem kell, igaz, jó egyéni teljesítmények nélkül is nehéz lesz nyerni. Kézilabdázóink meg akarják mutatni, hogy milyen játékerőt képviselnek, s tudják, hogy mi vezethet sikerre. Ha kihozzák magukból a legtöbbet (…vagy ahhoz közelit), akkor nem lesz gond.