Méltó búcsú

Nem csak az alapszakasztól búcsúzott az összecsapással a Telekom Veszprém, de a 179-szeres magyar válogatott Harsányi Gergelytől is, aki ezzel a mérkőzéssel zárta profi pályafutását.A már biztosan bronzérmes Tatabánya szélsője Nagy Lászlótól vehetett át egy emlékplakettet.

A meccs első két perce a kapusoké volt, Mirko Alilovic és Székely Márton hárította a lövéseket, míg végül Grigorias törte meg a csendet a 3. percben. A veszprémi közönség csendben nézte, ahogy kedvencük próbálja felvenni a ritmust a vendég Bányásszal, egész a 11. percig, amikor már 2:4 volt az állás. Ekkor döntött úgy egy úriember, hogy dobbal és kiabálással bíztatja csapatát, és versenyre kel a szép számmal megjelent tatabányai szurkolókkal. A bakonyiak a 13. percben szerezték meg a vezetést (5:4), de a rendezetlen támadások és a gyenge kapusteljesítmény valamint a Tatabánya lelkesedésének köszönhetően a vendégek könnyedén szerezték vissza az előnyt, amit a félidőig négy gólra növeltek.


Képgaléria a cikk végén

A folytatásban aztán egy másik Veszprém jött ki a pályára, a 43. percig mindössze három gólt tudott szerezni a bronzérmes, a bakonyiak addig Margucs és Ilics vezérletével megmutatták, hogy szeretnék megszerezni a bajnoki címet. A folytatásban bár szoros maradt a mérkőzés, a címvédő már nem eresztette ki a gyeplőt a kezei közül és bár Vladan Matics csapata becsülettel küzdött, 28:25-re nyert a Telekom.

Az összecsapás utolsó két percében az egész Veszprém Aréna állva tapsolt és Harsányi Gergely nevét skandálta, így búcsúzva a játékostól.

Mérkőzéstükör

Vladan Matics: Jó meccset játszottunk. A második félidő első 10 percében kicsit megálltunk, akkor fordította meg a Veszprém, de 50 percig szerintem jól játszottunk. Az emberelőnyös figurákat, amit a legtöbbször gyakorlunk, ez nem sikerült jól. Összességében az egész szezonnal elégedett vagyok.

Harsányi Gergely: Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben ki tudtuk használni a lassabb tempóját, a második félidőben megmutatták, hogy miért a világ egyik legjobb csapata. Örülök, hogy miután megszereztük a bronzérmet, ilyen játékkal tudtunk búcsúzni, köszönöm a veszprémi közönségnek is a búcsúztatást.

Ljubomir Vranjes: Az első félidővel egyáltalán nem voltam megéledve. Semmi tűz, szív nem volt a játékosokban, sétálva nem lehet kézilabdát játszani. A korai időkérés sem segített, legszívesebben eltemetném azt a játékrészt. A szünetben komoly diskurzust folytattunk, és helyre raktuk a dolgokat. A második félidőben így már helyén volt a szívünk, így már lehet játszani. Nagyon nem voltam megelégedve az első játékrésszel. Még ha ez a mérkőzést nem is volt előfeltétele a döntőnek, szerettem volna jó szájízzel készülni a Szeged ellen. Jelenleg egy irányítónk van, próbáltam pihentetni.

Petar Nenadic: Egy komoly, nehéz mérkőzés mindig jó egy döntő előtt, látjuk, mik a hibáink és tudjuk őket javítani. Az első félidővel egyáltalán nem lehetünk boldogok, de a másodikban már sikerült jobban játszani.

TELEKOM VESZPRÉM - GRUNDFOS TATABÁNYA KC 28:25 (11:15)

Veszprém, vezette: Bíró Á., Kiss O.

Veszprém: Mirko Alilovic - Gasper Marguc 3/2, Renato Sulic 1, Nagy László 2, Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic 1, Dejan Manaskov 2, csere: Mikler Roland (kapus), Momir Ilic 5, Kent Robin Tönnesen 4, Cristian Ugalde 1, Blaz Blagotinsek 2, Petar Nenadic 5, Iman Jamali 2
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Tatabánya: Székely Márton - Pásztor Ákos 1, Demis Grigoras 7, Vladimir Vranjes, Szöllősi Balázs 3, Ilyés Ferenc, Milos Vujovic 4, csere: Deményi Xavér (kapus), Milos Bozovic 3, Juhász Ádám, Sipos Adrián, Harsányi Gergely 1/1, Dénes János, Szöllősi Szabolcs 1, Jakov Vrankovic 5
Vezetőedző: Vladan Matic

Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1
Kiállítások: 14 perc, illetve 10 perc

7

Képgaléria