Európa-kupa győzelemmel kezdte versenyszezonját Bécsi Nikolett

A Kickbox kupagyőzelem mellett három bronzérmet is szerzett Nikolett.

A  hétvégén Horvátországi Karlovacban rendezett versenyen, 31 ország, 179 klub, 1890 versenyzője erős mezőnyt alkotva nem könnyítette meg senki helyzetét. Megyénkből egyedüliként a Veszprémi Thai Boksz SE. versenyzője, öt kategóriában nevezett, háromszor bronzéremért álhatott a dobogóra az első helye mellett. 


Vajky László és Bécsi Nikolett

Edzője Vajky László elmondta, még jócskán a felkészülési szakaszban vannak azonban az állapotfelméréshez, nagy jelentősége volt ennek a versenynek. Nikitől már megszokott, hogy mindkét versenysportjában (Kickbox és Taekwondo) magyar válogatottként, akár öt-hat számban is indul a versenyeken, ami adott esetben komoly fizikai, kondicionális felkészülést és mentális  állapotot kíván a versenyzőtől.  Mivel az idei felkészülés közepén vagyunk, nem számoltunk ilyen eredményekkel. Azt viszont tudtuk, hogy Nikolettnek a versenyrutinjából eredendően alkalom adtán a dobogó bármelyik foka elérhető (a 2018-as évet is 30 db éremmel zárta köztük, Európa bajnoki arany és világkupa bronzérmekkel).

4 Piros fejvédőben Bécsi Nikolett

Ez történt itt is. Már a bemelegítésnél, érezhető volt, hogy  gyorsaságban, kreativitásban (fejben) nagyon komoly szinten mozog. Viccesen meg is jegyezték ” Már ezért a bemelegítésért, megérte kijönni a versenyre.” , Ez a küzdelmeiben is tükröződött. Első nap három számban versenyzett Point Fighting kategóriában, ami azt eredményezte, hogy a csarnokban felállított 8 db. pástból hármon, szinte egy időben hívták küzdeni, egy esetben a meccset is halasztották, amíg a másikat befejezte Niki.

1 Bécsi Nikolett és Vajky László 1

Azért is fontos, mert az áprilisi Taekwondo másik sportágban a világbajnokságon is öt versenyszámban sikerült, indulási kvótát szereznie. Másnap két Light Contact számban is versenyzett, amiből az egyiknél bronzérmet majd a legfontosabb kategóriáját végig győzelmekkel zárva nyerte az Európa Kupát. Ezzel a győzelemmel komoly előnnyel kezdte a nemzetközi és hazai ranglista versenyt ami közelebb juttatja a következő világversenyeken az induló keretbe jutását, ahol méltán képviselheti Magyarországot. Niki Következő versenye Kickbox sportágban, a hétvégén Pozsonyban Slovak Open ott szintén öt versenyszámban nevezett.