EHF Kupagyőzesként érkezett Veszprémbe, BL-arannyal köszönne el Mikler Roland

Öt évvel ezelőtt újdonsült EHF Kupagyőztesként köszönt el Szegedtől és érkezett Veszprémbe Mikler Roland, aki azt reméli, hogy az idény végén Bajnokok Ligája aranyérmesként térhet vissza a MOL Pick együtteséhez.

Mostani csapatával 2015-ben és 2016-ban is a döntőben szerepelhetett, előbb a Barcelona, aztán – az „Építők” szempontjából csúfos fordulatot követően – a Kielce bizonyult jobbnak a magyar bajnokcsapatnál. A 34 esztendős kézilabdakapus úgy gondolja, hogy a kölni négyes döntőig idén is elmasírozhat a Telekom Veszprém, mi több, az aranymérkőzést is megnyerheti a LANXESS Arénában.

Négy BL győztes skalpjával
Selejtező csoportjában eddig négy korábbi BL győztest sikerült legalább egyszer kétvállra fektetnie a válságos időket megélt veszprémi gárdának, a címvédő francia Montpellier együttesét pedig otthonában és a Veszprém Arénában is legyőzte.

„Értékesebbnél értékesebb skalpokat gyűjtöttünk, és ha most arra gondolunk, hogy hány pontot szórtunk el tavaly, és emiatt hányszor kaptunk a fejünkre, kész csoda, hogy most a Barca Lassa mögött a második helyről készülünk a csoportküzdelmek utolsó két csatájára. Bármilyen harcias is a fordulóról fordulóra többet mutató Breszt, jövő vasárnap le kell gyűrnünk a fehéroroszokat, aztán március másodikán Kielcében ismét oroszlánként küzdeni a hazaiak ellen – nyilatkozta Mikler Roland az SzPress Hírszolgálatnak.

Mikler véleménye szerint a folytatásban olyan játékra van szükség, mint amilyen legutóbb győzelemhez vezetett a Barca Lassa ellen, és olyan taktikai érettséget demonstráló megoldásokra, illetve védőmunkára, amelynek jutalma a macedón bajnok Vardar legyőzése volt a szkopjei „pokolban”. Gyorsan hozzáteszi, hogy az első félidő után egy lyukas garast se tett volna fel az akár súlyos vereséggel is fenyegető összecsapás eredményének megfordítására, mégis sikerült kihomorítani, amire csak büszke lehet lenni.

Megmásíthatatlan szándék
„Más időszámítás kezdődött el a Veszprém történetében, amikor David Davis állt a kormánykerék mögé – folytatta Mikler. – A csapat magára talált, most már sorozatban nyeri a mérkőzéseit és nekem is sikerült felspannolnom magamat. Szeretnék úgy elköszönni Veszprémtől, hogy feljutottam az európai kézilabdázás csúcsára, emelt fővel, a bizalmat megszolgálva távozni. Ez a kutyakötelességem, ugyanakkor őszintén örülök annak, hogy a következő idényben újra Szegeden játszhatok. Három évre köteleztem el magamat, és ez még akkor történt, tavaly augusztusban, amikor Ljubomir Vranjes volt a veszprémi vezetőedző. A szándék az óta megmásíthatatlan, fel sem merül bennem a visszatáncolás szándéka.”

A válogatott kapus utólag már nem kíván belemenni a klubcsere okainak boncolgatásába, azt viszont elismeri, hogy azok után szánta el magát a visszaköltözésre, amikor egy hosszabb beszélgetés végén megvilágosodott benne: a később menesztett svéd edző nem vele képzeli el a veszprémi klub jövőjét.

Az elmondottak szerint is izgalmas magyar bajnoki örökrangadót március 17-én játsszák, amikor a Telekom Veszprém látogat el a Mol-Pick Szeged otthonába.

Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/