Hat góllal kikapott a Veszprém

Bírói segítséggel tudott győzni a Kiel a Veszprém Arénában.


Képgaléria a cikk végén

A Bajnokok Ligája 2. fordulójában egy igazi rangadó várt a Telekom Veszprémre hazai pályán a THW Kiel ellen. A vendégek kezdték a mérkőzést és Reinkind lőtt hatalmas gólt, amit Pekeler két gyors indítás gólja követett. Gajic törte meg a hazai gólcsendet a 4. percben. Sok hibával játszott támadásban a Veszprém, ezért Davis mester gyorsan cserélt is belső posztokon, Nenadic és Lauge érkezett Mackovsek és Mahé helyére már a 8. percben. Pekeler eközben már a 4. gólját szerezte, a Veszprém időt is kért 2-5-nél. Kezdett ébredezni a Veszprém és Tönnesen egy gólosra faragta a hátrányt emberelőnyben (13. perc 5-6). Nenadic góljával sikerült egyenlíteni is, amit 3 vendég gól követett. A 20. percben 7-9-nél Jicha is időt kért. Landin nagyon jól védett és az első félidő hajrájában már 5 góllal is vezetett a Kiel. Yahia utolsó pillanatos hatalmas bombájával 13-16 volt a félidő.

IMG_2534

A 2. félidő Veszprém támadással és Landin védéssel kezdődött. Terzic szerzett üres kapus gólt. Nagyon parázs hangulat közepette felváltva estek a gólok. Blagotinsek játszott jól a falban és szerzett szép gólokat. Potyogtak a találatok és a kétperces büntetések is. A Kiel megint ellépett néggyel, de Marguc szépített (40. perc 21-24). Gajic értékesített magabiztosan egy büntetőt, de Landin továbbra is parádézott a kapuban. Sajnos, míg a hazai alakulat sok hibával, addig a Kiel taktikusan, türelmesen játszott. Davis második időkérése a 48. percben volt 23-27-nél. Nem tudott közelebb jönni a Veszprém, 7 perccel a vége előtt újra 5 gól volt a Kiel előnye. Yahia óriási gólokat ragasztott Landin kapujába, de ez sem volt elég, mert a Kiel gólgazdag 37-31-es győzelmet aratott.

IMG_2402

Mérkőzéstükör
David Davis: Ma a Kiel nagyon jól védekezett, támadott, jók voltak a lefordulások, minden kitűnően működött. Mi jól kezdtük a mérkőzést, de utána semmi nem sikerült. Ez egy szörnyű nap volt, talán az eddigi legrosszabb mióta itt vagyok. Most tudjuk, hogy hol állunk, milyen szinten vagyunk, de ez nem az ahol lenni akarunk. Folytatjuk a kemény munkát és megpróbáljuk elérni azt a szintet, ahol jelenleg a Kiel is van.
Omar Yahia: Először is gratulálok a Kielnek, nagyszerűen játszottak. Sajnos ez nem a mi napunk volt. Remélem, hogy tanulunk a hibákból, holnap kielemezzük újra a találkozót és próbálunk jobbak lenni legközelebb. Jobban kellett volna kezdeni a mérkőzést és akkor nem kellett volna végig futni az eredmény után.
Filip Jicha: Nagyon boldog vagyok a mai játékunk miatt. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Mindössze 48 órával ezelőtt, egy számunkra fontos Bundesliga mérkőzést játszottunk. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, remek munkát végeztek, különösen a védekezésben. Nagyon nehéz volt kiválasztani egy játékost a rengeteg jó teljesítmény közül. A mai játékunk lenyűgöző volt és remélem, hogy a továbbiakban is ilyen szinten tudunk maradni.
Niclas Ekberg: Intenzív meccs volt, mint mindig Veszprémben. Jó volt a taktikánk és 60 percig jól működött. Ahogy az edző is mondta, nem lehet kiemelni senkit, igazi csapatmunka volt. Jó volt a védelmünk és a kapusunk és ebből tudtuk a saját játékunkat játszani, ami gyors ellentámadásokra épül. Örülök a két pontnak és próbáljuk így folytatni.

Telekom Veszprém – THW Kiel 31:37 (13:16)
Telekom Veszprém: Sterbik, Cupara – Manaskov, Yahia 5, Moraes, Tönnesen 3, Gajic 3 (1), Nilsson 5, Marguc 1, Lauge 3, Strlek 3, Terzic 1, Blagotinsek 3, Nenadic 3, Mahé 1, Mackovsek
THW Kiel: Landin, Quenstedt – Duvnjak, Reinkind 8, Landin 1, Kristjansson, Weinhold 1, Wiencek 3, Ekberg 3, Rahmel, Dahmke 2, Zarabec 5, Horak, Bilyk 7, Pekeler 7, Nilsson
Hétméteresek: 3/1 ill. 0/0
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Képgaléria