Húszgólos győzelem Mezőkövesden

A címvédő Telekom Veszprém húszgólos különbséggel nyert Mezőkövesden a férfi kézilabda NBI keddi játéknapján.

A Telekom Veszprém Mezőkövesdre látogatott a K&H Liga újabb fordulójában. Nagy tempót diktált a mérkőzés elején a vendég Veszprém, és ez hamar fel is őrölte a hazaiakat. Székely védései ellen sem volt ellenszerük, ahogyan a gyors és pontos támadások ellen sem. A 8. percben, 1:6-os állásnál időt is kért Budai Dániel. Az időkérés bár jót tett a Kövesdnek, közelebb kerülni nem igazán tudtak. A 15. percben 6:10-re vezetett a Veszprém. A vendég fölény nem apadt, és egyre csak növelte előnyét a Veszprém. A félidőre 14:22-es állással fordultak a felek.


Fotó: Vörös Dávid

A második játékrészre beálltak a fiatalok is, illetve Cupara érkezett a kapuba. A 40. percben ismét időt kellett kérnie a hazaiaknak, miután először tíz gólra növelte az előnyét a Veszprém. Moraes szerezte a 26. gólt, amire addig csak 16 válasz érkezett. Bodor Márk kiváló gólokat szerzett, míg Cupara ott folytatta, ahol Székely abbahagyta. A 45. percben 17:32 volt az állás. Végig kézben tartva, és szép játékot bemutatva győzött a Telekom Veszprém a Mezőkövesdi KC ellen, amelynek végeredménye 26:46

Mérkőzéstükör
David Davis: Örülök a srácok mai teljesítményének. Tisztelettel játszottunk ma. Kicsit mindenki a vasárnapi, Montpellier elleni meccsre gondol. Köszönjük a Mezőkövesdnek a fair mérkőzést.
Bodor Márk: Szeretném megköszönni a lehetőséget David Davisnek a fiatalok nevében. Azt gondolom, hogy sikerült is élni vele. Sok sikert a Mezőkövesdnek.
Budai Dániel: Gratulálok a Veszprémnek. Ma összesen 8-9 felnőtt játékosom volt, a többiek fiatalok voltak. Összességében csináltunk jó dolgokat. Egy ilyen meccsen mindig a jobb csapat diktálja a tempót. Próbáljuk elérni a kitűzött céljainkat.
Dávid Máté: Azt gondolom, nincs miért bánkodnunk. Azt az utasítást kaptuk, hogy játszunk felszabadultan. Az első félidőben még jól tartottuk magunkat, de aztán a második félidőben már nem volt esélyünk. Megmutatkozott a két csapat közötti különbség.

Mezőkövesdi KC – Telekom Veszprém 26:46 (14:22)
Mezőkövesdi KC: Pásztor, Pelyhe – Kovács 3, Szöllősi 2, Radnic 1, Horváth 2 (1), Stankovic 2, Gulácsi 2 (1), Zelei 3, Martins 3, Szepesi 1, Dócs 1, Menyhárt 5, Dávid 1
Telekom Veszprém: Székely, Cupara – Yahia 1, Moraes 6, Nilsson 2, Paczkowski 1, Marguc 11 (2), Lauge 3, Strlek 8, Blagotinsek 5, Nenadic 3, Melnyicsuk 2, Bodor 3, Mackovsek 1, Lékai, Borozan
Hétméteresek: 3/2 ill. 3/2
Kiállítások: 4 perc ill. 2 perc