Újból Ábrahámhegy a legsportosabb balatoni település

Huszonegy strand csapatai küzdöttek a XVI. Mozdulj Balaton Sporttalálkozón.

Huszonegy település több mint harminc csapatának részvételével, immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az elmúlt évhez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már hatodik alkalommal - Ábrahámhegy érdemelte ki.

A szezon utolsó hétvégéjén, kitűnő idő fogadta a résztvevőket a Lido Strandon, a hagyományos nyárzáró sportrendezvényen. A résztvevő települések csapatait Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója, Bartsch János, a programsorozat főszervezője és Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere köszöntötte.

A strandröplabda-tornára 12 pátos nevezett, és végül, csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, az ábrahámhegyiek bizonyultak a legjobbnak, ezúttal a révfülöpiek előtt. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és ezen a napon a keszthelyiek kerekedtek felül. A tavalyi győztes balatonfenyvesieknek ezúttal be kellett érniük a második hellyel. A kispályás labdarúgótornán is egymást érték a látványos mérkőzések, és a balatonszepezdiek meg sem álltak az első helyig, vagyis megvédték 2019-es bajnoki címüket. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén is Ábrahámhegy érdemelte ki, Balatonfüred és Keszthely előtt.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők három megye, Veszprém, Zala és Somogy 38 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt szűk két hónapban.

Az eredmények
Streetball, Skoda László-emlékverseny (12 csapat): 1. Keszthely, 2. Balatonfenyves, 3. Balatonfűzfő.
Strandfoci (10 csapat): 1. Balatonszepezd, 2. Zamárdi 3 Ábrahámhegy.
Strandröplabda, Csiszár Géza-emlékverseny (12 páros): 1. Ábrahámhegy, 2. Révfülöp, 3. Balatonszárszó.
Összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért: 1. Ábrahámhegy, 2. Balatonfüred, 3. Keszthely.
A kapura rúgó verseny győztese: Marosi Áron.
A nyitóverseny győztese: Láng Viktória és Galó Tibor.
A helyi programszervezők közül 2020-ban Balatoni Beáta (Balatonszárszó, Móricz utcai strand), Galó Tibor (Szántód) és Hirschmann András (Zamárdi) részesült elismerésben.