Elvesztette hazai veretlenségét a futsalcsapat

A címvédő Berettyóújfalu 3-0-s félidei állást követően 5-2-re legyőzte a Veszprémet az első osztályú futsalbajnokság vasárnapi szuperrangadóján.

Csúcsrangadóval zárult a futsal NB I alapszakaszának első köre: a második helyen álló Veszprém a címvédő, szintén huszonegy pontos Berettyóújfalut fogadta a Március 15. utcai sportcsarnokban. Az eddigi nyolc forduló során mindkét gárda hét győzelmet aratott, s csak az éllovas Haladással szemben maradt alul. A mienk eggyel jobb gólkülönbségüknek köszönhetően várhatták jobb pozícióból a vasárnap esti összecsapást.

Ahogyan arra számítani lehetetett, a légiósokkal megerősített vendégek domináltak a találkozó elején, míg a bakonyiak kontrákra rendezkedtek be. A négyszeres bajnok csapatkapitánya, Rábl már a 2. percben megtornáztatta Sásdit, ám a válogatott portás védeni tudott. Kisvártatva pedig Szabó kapáslövése kerülte el a jobb felső sarkot. Jött az ellentámadás: Komáromi, Pál és Tatai szép összejátéka végén a csapatkapitány tüzelt, de a labda a kapu fölé szállt.

A folytatásban is a hazai térfélen „pattogott” a játékszer, a vendég gárda – melyet Mullor Cabrera Sergio betegsége miatt Trencsényi János irányított – mezőnyfölénye a 9. percben aztán góllá érett: Rafinha berúgását követően Rábl lőtt a hálóba Sásdi lábai között (0-1).

A Balaton Bútor továbbra sem tudott nagyobb helyzeteket kialakítani, Tatai jóvoltából egy távoli lövésre futotta a mieinktől, de Mezei hárított. Néggyel a szünet előtt Gál berúgása Horváthot találta meg, akinek a megpattanó lövése a kapuba szállt (0-2).

Fehér Zsolt időkérése sem segített. Egy perccel később ugyanis az előzőhez hasonló jelenet játszódott le: Gál szögletét követően ismét Horváth lőtt, méghozzá kapásból, a labda ezúttal is megpattant egy hazai védőn, s újra a hálóban landolt (0-3).

A hajrában távoli löketekkel próbálkozott a Veszprém, ám Pál és Boromisza kísérletét is kiütötte Mezei, így az állás nem változott a szünetig.


Fotó: archív

A második játékrészben már Spandler őrizte a kék mezesek kapuját, Fehér Zsolt pedig már két perc elteltével váltott öt a négy elleni játékra. A 25. minutumban Pál kísérletét hatástalanította Mezei, a labda Alvarito elé került, aki a saját térfeléről az üres veszprémi kapu mellé ívelt. Kisvártatva Bencsik Ádám szépíthetett volna, de Gál az utolsó pillanatban felszabadított.

A Veszprém lényegesen bátrabban, támadóbb felfogásban játszott. Igaz, ebben az is szerepet játszott, hogy a Berettyó – jelentős előnye birtokában – átengedte a terepet vendéglátójának. A házi gólkirály Pál ezúttal is sokat vállalt, de a befejezéseknél pontatlannak bizonyult.

Fél óra elteltével aztán megtört a jég: Pál kísérletét Mezei Ttatai elé ütötte, aki szépíteni tudott (1-3). Gyorsan támadásba lendült a címvédő, előbb Rafinha, majd Alvarito tűzte kapura a játékszert, ám Spandler mindkétszer résen volt.

Megint vészkapussal támadott a Veszprém, de újabb hazai gól helyett tovább nyílt az olló. Hárommal a lefújás előtt Rábl kötötte le két védő figyelmét, majd az üresen érkező Gálhoz passzolt, aki két gólpassz után maga is betalált. S ezzel még nem volt vége, Alvarito ugyanis labdát szerzett a saját kapuja előtt, s ezúttal már be is lőtte az üresen tátongó túloldali ketrecbe (1-5).

A Veszprém továbbra is küzdött a szebb végeredményért, e törekvése pedig sikerre is vezetett: a hajrában ugyanis Boromisza átadását Tatai közelről bepofozta (2-5).

A Fehér-csapat tehát elvesztette hazai veretlenségét, a Mezei-Vill közelebb került a listavezető Haladáshoz.

Mérkőzéstükör
Fehér Zsolt: – Gratulálok a Berettyónak, amely úgy állt bele a rangadóba, ahogyan kell. Nem volt szerencsénk, három megpattanó lövésből három gólt kaptunk, ami mentálisan nagyon megfogott minket. Ettől függetlenül a fiúk minden tőlük telhető megtettek. A szünetben próbáltuk kijavítani a hibáinkat, közelebb is kerülhettünk volna a vendégeinkhez, de két egyéni hibából megint kapituláltunk. Dolgozunk tovább, mert, úgy látom, hogy nem vagyunk olyan messze a Berettyótól.
Tatai József: – Az első félidő nagyon gyengén sikerült, négy lövésből három gólt kaptunk. A félidőben rendeztük a sorokat, a második felvonásban már jobban játszottunk, de ezért sajnos nem adnak pontot. Nem volt rajtunk teher, hazai pályán felszabadultan kellett volna játszanunk.
Trencsényi János: – A találkozó elején próbáltunk dominálni, irányítani, ami sikerült is. A második félidő első tíz percében volt egy kis adok-kapok, de a Veszprém nem tudott felzárkózni. Próbálták menteni a menthetőt, de nem volt átütő erő a játékukban. Nagyon örülök a győzelemnek, mert eddig kevés sikerélményünk volt ebben a csarnokban.
Horváth Norbert: – Az első játékrészben jól dolgozott a csapat, a másodikban azonban már nem tudtunk dominálni, ezen javítanunk kell. Örülök azonban a sikernek, mert ez egy hatpontos meccs volt.

Futsal NB I, 9. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 2-5 (0-3)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Wittner (Czene-Joó, Ibriksz)
Veszprém: Sásdi – Tatai, Fridrich, Pál, Boromisza
Csere: Spandler (kapus), Cseresznyés, Palvek, Komáromi, Rutai, Bognár, Bencsik Á., Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Berettyóújfalu: Mezei – Diece, Rabló, Szabó O., Rafinha
Csere: László (kapus), Horváth N., Rézműves, Nagy I, Gál, Kártik, Szatmári, Nagy D., Alvarito
Edző: Trencsényi János
Gólszerzők: Tatai (32., 39.), ill. Rábl (9.), Horváth N. (16., 17.), Gál (37.), Alvarito (38.)