Fontos győzelem a rájátszásban

A VESC női röplabdacsapata 3:1-re nyert a fővárosi Palota VSN ellen az NBII Nyugat felsőházi rájátszásában.

IMG_7371
Képgaléria a cikk végén

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a március végéről április 10-re halasztott Palota VSN elleni összecsapás a rájátszás legfontosabb mérkőzése volt Szokolikné Kalmár Judit csapatának – nem csak a győzelem, hanem a szettarány is döntő jelentőséggel bírt, hiszen egy 3:2-es veszprémi győzelemmel is a budapesti csapat nyakába került volna a bajnoki arany.

IMG_7523

A találkozó veszprémi oldalról nehezen indult, ennek megfelelően a Palota hamar el is tudott húzni, s hiába érkezett meg a VESC lendülete, nem sikerült fordítani, az első szett végén az ellenfél örülhetett. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy egy rendkívül idegőrlő második játékrésznek néztek elébe a hazaiak, hiszen egy újabb Palota által nyert szett véget vetett volna a bajnoki álmoknak.

IMG_7348

A tét tehát óriási volt, de nem nyomta agyon a lányokat, sikerült felpörögni, és a némiképp új felállásban játszó veszprémi csapat jól szervezett, okos játékkal kiegyenlített, majd a harmadik szett elején egyértelművé tette győzelmi szándékát egy 7:0-ás sorozattal, s ezt a magabiztos fölényt végig tartva sikerült nyerni is megnyerni játékrészt (25:15).

IMG_7396

Az említett új felállás egyébként többek között azt jelentette, hogy a sérülések, megbetegedések miatt a szezon végére visszatérő, korábbi válogatott, Európa-bajnokságot is megjárt feladó, Horváth-Kötél Zsanett szervezte a csapat játékát.

IMG_7531

Két nyertes szett után a negyedik játékrészben mindenképp tehát mindenképp a mérkőzés befejezése volt a cél, de ekkorra már a Palota is újra felszívta magát, így egy rendkívül küzdelmes, izgalmas szettben sikerült megnyerni a találkozót.

IMG_7659

A rájátszás utolsó mérkőzése szombaton a SZoESE elleni pótlás lesz (az első fordulóban elhalasztott mérkőzés került erre az időpontra), ahol eldől a felsőház nyugati csoportjának bajnoki címe.

IMG_7781

VESC - Palota VSN 3:1

Képgaléria