Feljutott az NBI-be a VESC!

Kettős győzelemmel 3-0-ra nyerte meg az osztályozót Szokolikné Kalmár Judit lányai a PTE-PEAC ellen.

Az idei szezonban először játszhattak hazai közönség előtt a veszprémi női röplabdások, az oszályozó visszavágóján a hazai szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, a pályán plusz egy embert jelentve hajtották az NBI-et érő győzelembe a lányokat.

IMG_1758
Képgaléria a cikk végén

A pécsi csapat nem feltartott kézzel érkezett az Egyetemi Tornacsarnokba, új felállásban, extraligás játékosokkal a keretben szerették volna kiharcolni az aranyjátszmát (ehhez 3:0-ás vagy 3:1-es győzelem lett volna szükséges számukra).

IMG_1834

Döcögősen indult a mérkőzés, mindkét oldal játékára rányomta a bélyegét az óriási tét, azonban a veszprémi lányoknak egészen korán sikerült ritmust váltani, és az első szettet magabiztosan, pontos nyitásokkal és látványos, hatékony mezőnymunkával 25:17 arányban sikerült megnyerni.

IMG_1962

A második szett nagyobb izgalmakat hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a pécsiek folyamatosan kapaszkodtak, nem sikerült 1-2 pontnál többel elhúzni, így a szett végjátéka is szorosra sikerült, azonban egy bombaerős veszprémi leütés után a hazaiaké lett az NBI-es feljutást jelentő második szett is!

IMG_2102

A harmadik játékrészt már felszabadult játékkal, nagy arányban sikerült megnyerni (25:16), s kettős győzelemmel, mindkét mérkőzést 3:0 arányban nyerve jutott be a csapat az első osztályba!

IMG_2177

VESC - PTE-PEAC 3:0 (25:17; 25:22; 25:17)

Képgaléria