Másodszor is jobb volt a Kispest SE

A női röplabda NBII döntőjének második meccsén ismét jobbnak bizonyult a Kispest SE a VESC ellen, de a veszprémiek számára nincs veszve az NBI-es feljutás reménye.

A Magyar Röplabda Szövetség döntésének értelmében az NBII döntő második, budapesti mérkőzésére már a nézők számára is megnyíltak a kapuk, így nagy várakozás előzte meg a találkozót, hiszen mindkét csapat a bajnoki évben először játszhatott szurkolók előtt.

A mérkőzést az ellenfelél kezdte jobban, s nehezen tudtak a vendégek válaszolni az erős, jól helyezett nyitásokra, így a fővárosi csapat hamar elhúzott. A szett közepén aztán kezdett magára találni a VESC, és szorosan a Kispest nyomában voltak, de nem sajnos nem sikerült fordítani, így ők nyerték az első szettet.

A második szettben már teher nyomta a veszprémi vállakat, hiszen a kupa-rendszerű lebonyolítás értelmében a Kispest-nek már csak egy szettet kellett nyernie az NBII bajnoki címhez, 3:2-es veszprémi siker esetén is az ellenfelet illette volna az NBI-es indulás joga. Sajnos a Kispest ezt a játékrészt is magabiztosan hozta, s ezzel bebiztosította a feljutást.

A harmadik játékrészben sikerült feloldódni Szokolikné Kalmár Judit lányainak, és végre azt az arcát mutatta, amit az év során többször is láthattunk, fej-fej mellett haladva a szett közepén sikerült egyenlíteni, majd jó játékkal, pontos nyitásokkal a szettgyőzelem is meglett!

A negyedik szett eleje szintén szorosan alakult, ám az ellenfél ismét el tudott húzni és nagy különbséggel, 25:13 arányban eldöntötte a mérkőzést.

Kispest SE - VESC 3:1 (25:19; 25:12; 21:25; 25:13)

A mérkőzés végén sor került az NBII-es nyugati bajnoki címért kapott érmek és kupa átadására, s nagyon büszkék vagyunk a lányokra, hiszen egész évben rengeteget dolgoztak és folyamatosan küzdöttek egymásért is – óriási eredményt értek el egy nem szokványos, minden egyesület számára komoly kihívásokat jelentő szezonban - értékelt Szokolikné Kalmár Judit, edző.

A következő két hétvégén az NBI-es PTE-PEAC csapatával játszik osztályozót a veszprémi csapat. Amennyiben a két mérkőzésen sikerül jobbnak lenniük a pécsi csapatnál, a 2021/22-es bajnoki szezont az NBI-ben kezdhetik.