Megvan a VESC első győzelme

Első győzelmét aratta a női röplabda NB I-ben az újonc CoreComm-VESC, amely vasárnap este hazai pályán múlta felül a Jászberény együttesét.

IMG_5831
Képgaléria a cikk végén, teljes képgaléria ITT!

Álmosan kezdte a CoreComm-VESC a Jászberény elleni vasárnapi bajnokit. A vendégek 8-2-es rohanással indítottak és 16-10-nél is még Deme Gábor csapata járt előrébb. A hazai időkéréseket követően Szokolikné Kalmár Judit tanítványai is egyre inkább belendültek. A hajrában előbb utolérték ellenfelüket, majd a vezetést is átvéve, 25:23-ra hozták a játékrészt.

IMG_5904

Az első szettgyőzelem után szorosan indult a második felvonás, de Morgan Sherwinék szép lassan állva hagyták a jászságiakat. Tíz pont is volt már a különbség a felek között, amiből még tudtak faragni a vendégek, az újabb hazai részsikert azonban már nem tudták megakadályozni.

IMG_6045

A harmadik szett elején még a Jászberény járt előrébb, de a folytatásban már nem volt kérdéses a mérkőzés végkifejlete. A VESC egyértelműen ellenfele fölé nőtt, aminek meg is lett az eredménye.

IMG_5865

A veszprémi hölgykoszorú végül 3-0-ra nyert, az új szezon első győzelmét pedig a szépszámú közönség is vastapssal díjazta. Folytatás szerdán a Balatonfüred elleni Magyar Kupa meccsen.

IMG_6189

Szokolikné Kalmár Judit: Álmos kezdés után sikerült a lányoknak végre elhinniük, hogy meg tudják nyerni a meccset, és ehhez mérten kezdtek el játszani. Centermunkánk is javult az előzőekhez képest. A hibák redukálása és az önbizalom még mindig első számú feladatunk.

Női röplabda NB I - 4. forduló
CoreComm-VESC - Jászberény 3:0 (23, 19, 14)
Táncsics iskola, 50 néző. V.: Halász E., Szabó P.
VESC: Huck 3, Miklós 11, Szvath 5, Sherwin 13, Hajós 15, Bozsó 3. Csere: Tóth 1 (liberó), Molnár-Pintér, Monteiro 1. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Jászberény: Kállai 3, Faragó 4, Imre 4, Hajdu 4, Sléder 9, Juhász. Csere: Deme, Lagzi-Kovács (liberók), Patócs 2, Horváth, Hajdu, Juhász, Somlai. Vezetőedző: Deme Gábor.

Képgaléria