Golovin legalább a negyeddöntőig jutna

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány legalább a negyeddöntőig eljutna a magyar női kézilabda-válogatottal a decemberi, spanyolországi világbajnokságon.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a csoportkörben december 2-án Szlovákiával, 4-én Csehországgal, 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában. A középdöntőbe az első három helyezett jut tovább.

"A szlovákokról friss emlékeink vannak, hiszen október elején találkoztunk velük Európa-bajnoki selejtezőn. Nagyon jó csapatuk van, ahogyan Csehországnak is. A németek nem vettek részt az idei olimpián, ezért úgy gondolom, decemberben nagyon motiváltak lesznek" - nyilatkozta Golovin a nemzetközi szövetség honlapján.

Hozzátette, szeretnék megnyerni ezt a kiegyensúlyozott csoportot, és négy pontot vinni a középdöntőbe.

"Az a célunk, hogy a második szakaszban is megnyerjük a mérkőzéseket, és a negyeddöntőbe jussunk" - szögezte le.

Az augusztus végén kinevezett kapitány rávilágított, hogy a kerettagok többsége a legerősebbnek tartott bajnokságban, Magyarországon kézilabdázik, illetve norvég és német élcsapatokban.


MTI/Kovács Tamás

"Sok játékosunk nagyon jól ismeri a Bajnokok Ligája-mérkőzések tempóját, minőségét és hangulatát" - vélekedett.

A csapat november 22-én találkozik legközelebb, majd 26-án és 28-án Párizsban az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszik felkészülési mérkőzéseket.

"Úgy gondolom, ezek a meccsek nagyon hasznosak lesznek, és kihívást jelentenek számunkra" - összegzett a tréner.

Az idei lesz a 25. női világbajnokság - és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott -, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.