A NEKA vendégeként győzött a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém 33-24-re győzött a NEKA otthonában a férfi kézilabda NB I pénteki mérkőzésén.

A Telekom Veszprém a NEKA együtteséhez látogatott május 20-án, a K&H Liga 25. fordulójában. 5-1-es védekezéssel kezdtük a mérkőzést, az első gólt Omar Yahia szerezte. Ezután felváltva estek a gólok, sok hibával játszottunk, így a 10. percben az eredmény 5-5 volt. Az első negyedóra után Momir Ilic vezetőedző cserélt több poszton is, Lukács Péter, Ligetvári Patrik, Jorge Maqueda érkezett a pályára. A sok rontott lövés és technikai hiba miatt a NEKA két góllal vezetett 20 perc után. Majd a Veszprém ritmust váltott és végül a 29. percben érte utol ellenfelét, 16-16. A félidő: 17:16 volt.


Fotó: archív

A második félidőre egy egészen más felfogásban kézilabdázó Veszprém lépett a pályára, 5 perc után 18-21-et mutatott az eredményjelző. A kapuba Rodrigo Corrales érkezett. Mezőnyben Sipos, Nilsson, Lukács, Maqueda, Dörnyei és Lékai. 18-24-es állásnál Sótonyi László, a vendégek mestere időt kért. Az olló, köszönhetően a Veszprém jó védekezésének egyre csak nyílt, 50 perc játék után 21-31-et mutatott az eredményjelző. A vége 24-33 lett.

Nyilatkozatok

Sótonyi László: Először is gratulálok a Final4-hoz a Veszprémnek! Ilyenkor mindig az a kérdés a Telekom milyen szituációban érkezik az adott mérkőzésre, így hozzánk is most. Látszott azért, hogy ez nekik most egy kötelező feladat. Számunkra fontos, hogy játszunk hasonló iramú mérkőzéseket a szezonban. És boldog vagyok, hogy jövőre is 2 ilyen meccset játszhatunk velük. Annak is kifejezetten örülök, hogy a junior válogatott edzőjeként több játékosom is sok lehetőséget kapott a mai meccsen. További sok sikert a Veszprémnek!

Stranigg János: Jó érzés volt a mai mérkőzésen pályára lépni, csodálatos első félidőt játszottunk. Úgy nézett ki, ha nem vesznek minket komolyan, tudunk meglepetést okozni, aztán a második félidőben a Veszprém pár perc alatt eldöntötte a találkozót.

Momir Ilic: 2 nappal az Aalborg elleni mérkőzés után nehéz volt felpörögni. Az első félidővel természetesen nem voltam elégedett, a szünetben a játékosoktól koncentráltabb játékot és agresszívabb védekezést kértem.

Lukács Péter: Gratulálok a NEKA csapatának, különösen az első félidőhöz. A második játékrészben aztán felkeményedett a védekezésünk és le tudtuk szakítani az ellenfelünket. Örülök, hogy sok játéklehetőséget kaptam, mindig igyekszem élni vele. A védekezésemmel elégedett voltam, a támadásban több fejlődési lehetőségem van.

NEKA - Telekom Veszprém 24:33 (17:16)

NEKA: Palasics, Takács - Temesvári, Mikita, Jajic, Papp 4, Sisa 3, Krakovszki 2, Simotics 1, Strannigg 9, Kecskés 1, Kiss, Dely, Fekete 3, Szabó 1

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 5, Yahia 2, Nenadic, Maqueda 2, Nilsson 1, Ligetvári 2, Marguc 3, Strlek 1, Lukács 7, Blagotinsek 1, Ilic 2, Dörnyei 2, Lékai 1, Sipos 3.

Kiállítások: 2 perc ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1 ill.2/1