A három királyok

Az egyszerűen a csoda kategóriájába tartozik, hogy a VEDAC-nál három remek sportember, Töreky Balázs, Hudi Ákos és Pásztor Bence is korosztálya legkiemelkedőbb kalapácsvetője.


Töreky, Hudi és Pásztor

Méghozzá nemzetközi szinten is. Hiszen Töreky az ifjúsági olimpián bronzérmes volt, Hudi világbajnoki ezüstöt dobott, míg Pásztor a serdülők nem hivatalos világcsúcstartója. Ezért büszkén nevezhetjük őket három királyoknak.


Zentai Tibor, Pásztor Bence és Hudi Ákos

Ráadásul egy ifjú hölgy, Fertig Fruzsina is tagja a veszprémi csodacsapatnak, amely csak fokozhatja a sportág kedvelőinek várakozását. S ha ehhez még hozzátesszük, hogy a kétszeres olimpikon, Orbán Éva is keményen dolgozik egy igazán nagy sikerért, elmondhatjuk, hogy szűkebb pátriánkban a kézilabda mellett a kalapácsvetés a másik vezér sportág.


Orbán Éva

Azt mindenki tudja, hogy mire is gondolok, hiszen a királynék városának egyetlen olimpiai bajnoka, Kiss Balázs is kalapácsvetésben szerzett dicsőséget hazánknak, sokunk szülővárosának. De most már mondhatjuk, hogy az atlantai történelmi eredmény elég régen volt. Ezért igazán ránk férne már egy másik ötkarikás aranymedál. London erre éppen megfelelő időpont lehetne.


Töreky, Hudi és Fertig az olimpiai bajnok, Kiss Balázs emléktáblája előtt

De a legcsodálatosabb az egészben, hogy a mi három királyunk és két királynőnk még hosszú évekig, akár az angol fővároson átívelő olimpiai ciklusokban is esélyesek maradhatnak a világelitben. Főleg ha fejlődésük töretlen marad. Ehhez kell még a város megtartó ereje. Edzőjük, Zentai Tibor türelme, kérlelhetetlen szigora, s a VEDAC dobó szakágának a mostaninál is nagyobb támogatása, a sportolók kifogástalan menedzselése.

Ritkaság, hogy egy klubban, egy szakágban ennyi tehetség bontogassa szárnyait úgy, hogy már a nemzetközi porondon is letették a névjegyüket. Nehéz év vár rájuk, hiszen mindegyikük feljebb lép egy korosztállyal, s ott is bizonyítaniuk kell.