Kétoldalú bizalom

Vágó Attila szerződést hosszabbított a Veszprém FC-vel, és már minden gondolata a Tatabánya elleni mérkőzés körül forog.

Rövid ideig tartó tárgyalások után Vágó Attila igent mondott a Veszprém FC vezetőinek ajánlatára, és 2013 nyaráig kötelezte el magát a királynék városába. Példaértékűnek is mondható ez a kontraktus, hiszen ha körbenézünk Magyarországon, nem találunk olyan, kiesés ellen küzdő csapatot, ahol ilyen megállapodás születik. Vagy a vezetőség vár ki a végsőkig, esetleg már gondolkodik a következő edző személyén, vagy az edző hagyja el a süllyedő hajót, és már a bajnokság közben aláír következő csapatához. Veszprémben erről szó sincs, mindenki végzi a dolgát, kölcsönös a bizalom, ami most a meghosszabbított szerződésben is realizálódott.

- Jól esik nekem, hogy bíznak bennem a vezetők, meggyőződésem, hogy hosszú távon eredményesek tudunk lenni. Magyarországon bevett szokás, hogy néhány hónap, fél, esetleg egy év után edzőt cserélnek a klubok, pedig mindenki tudja, hogy minimum két év szükséges ahhoz, hogy egy jó csapatot építsünk. A munkához idő, türelem és megértés szükséges mind a vezetőség, mind a szurkolók részéről. Most a legfontosabb, hogy legyőzzük a Tatabányát és a szezon végén bentmaradjunk, hosszú távon pedig az a célom, hogy két év múlva olyan csapatunk legyen, amire büszkék lehetünk – mondta Vágó Attila.

 

A kiváló szakembert más – többek között első osztályú – klubok is megkeresték már, de mindenkinek azt mondta, hogy térjenek vissza a témára később, mert most neki a veszprémi feladataira kell koncentrálnia. Valljuk be, ez is ritka ma Magyarországon!

- Jó érzés, hogy más klubok is megkerestek, de mindenhol elmondtam, hogy én most a Veszprém edzője vagyok, és most az a legfontosabb feladatom, hogy a csapatom bentmaradjon. Szerencsére ez pozitívan jött le, és nem azt mondták, hogy beképzelt vagyok, hanem megbecsülést éreztem azon klubok részéről is, akiknek nemet kellett mondanom – magyarázta a mester.

Garai Péter, a Veszprém FC ügyvezetője szerdán jelentette be a játékosoknak a hírt, a csapat folytathatja az építkezést, és a kiesés elleni küzdelmet.

- Bent kell maradnunk, amiért mindent megteszünk, úgy érzem, hogy a kezünkben a sorsunk. Az egész tavaszi szezont nézve minden második meccset meg kell nyernünk, ha legyőzzük a Tatabányát, akkor tartjuk a tervet, 3-3-as győzelem-vereség mérlegünk lesz. A két idegenbeli meccsen jobbak voltunk, mégis kikaptunk, ezért fájóbbak ezek a vereségek. Balszerencsések voltunk, mert 4-5 emberünk minden meccsen hiányzott, így a felkészülés során kialakított kezdőcsapattal és taktikával nem tudtunk játszani egyetlen mérkőzésen sem. Azt le kell szögeznem, hogy még egyszer ilyen rosszul nem játszhatunk, mint a legutóbb, a Budaörs ellen, de most a legfontosabb, hogy a csapat dolgozik becsülettel, mindenki tudja, hogy ki kell hoznia magából, amit tud, mert ennél a klubnál ez az elvárás – zárta szavait Vágó Attila.