Gólzáporos továbbjutás

Remekül sikerült az 1. Futsal Club Veszprém fennállásának első Magyar Kupa mérkőzése: a bajnokságban már legyőzött Szombathelyet múlta felül.

Alig több mint egy hete játszotta első bajnoki mérkőzését a veszprémi futsal csapat Szombathelyen – ahol magabiztos vendég siker született –, máris megrendezték az összecsapás visszavágóját a Magyar Kupa első fordulójának keretein belül.

Az idegenbeli győzelem után a veszprémiek számítottak esélyesnek, amit nyomatékosítottak is az első félidőben. Pálfi Róbert már a 2. percben megszerezte a vezetést, Tar duplája és Weisz Zoltán gólja pedig 10 perc elteltével 4-0-s hazai előnyt jelentett. A félidő második felében is négyet lőtt a Veszprém, a vendég oldalon viszont csupán egyetlen találat született, az is öngólból, így 8-1-es állással zárult a félidő.

A második játékrészben a mérkőzés kimenetele már nem volt kérdéses, emiatt kiegyensúlyozottabbá vált a játék, de a veszprémi siker nem forgott veszélyben. Szabadfi és Korcsmár révén már 10-1-re is vezetett az 1. FCV, ezután kezdte csak meg az eredmény kozmetikázását Jakab vezérletével a Szombathely. A második húsz percben végül mindkét csapat 6-6 gólt szerzett, így az első félidőben mutatott magabiztos játéknak köszönhetően egy gólgazdag mérkőzésen jutott tovább a Veszprém a Magyar Kupa 2. fordulójába.

1. Futsal Club Veszprém - Szombathelyi Egyetem SE 14-7 (8-1)

Veszprém: Kasza Viktor, Jakab László, Korcsmár István, Pálfi Róbert, Weisz Zoltán, csere: Korcsmár Tamás, Tar Tamás, Véber Balázs, Csejtei János, Vingelman Tamás, Vas Ferenc, Szabadfi Péter
Vezetőedző: Németh Gábor

Szombathely: Schmidt Gábor, Kopácsi Zoltán, Varga Domonkos, Budai Róbert, Jakab Gábor, csere: Hurtik Péter, Balogh Ádám, Werderits Balázs, Lugosi Márk, László Dávid

Gólszerzők: Pálfi (2’), Tar (6’, 8’, 15’, 31’), Weisz (10’), Korcsmár (12’, 25’), Jakab (17’), Vas (18’, 38’), Szabadfi (22’), Csejtei (33’), Véber (37’), illetve Vas (15’-öngól), Kopácsi (26’), Jakab (27’, 39’), Balogh (34’), Werderits (35’), Budai (36’)