Zöld-fehér invázió

Jövő héten a Ferencváros és a Haladás révén két zöld-fehér futsal csapat is vendégeskedik Veszprémben bajnoki- illetve kupameccsen.

Nehéz ellenfelek várnak az 1. Fustal Club Veszprém csapatára október 31-én és november 2-án. Hétfőn bajnoki rangadóra kerül sor, az FCV a listavezető Ferencváros csapatát fogadja.

- A Ferencváros veretlenül vezeti a tabellát, mi egy döntetlennel követjük őket. Szoros, jó kapcsolatot ápol egymással a két klub, szeretnénk egy izgalmas, látványos meccset vívni a megfelelő körítéssel – magyarázta Rajki Tamás ügyvezető az FCV szerdai sajtótájékoztatóján.

A találkozó előtt 17 órakor a VFC USE U10-es és U11-es alakulata mutatja meg futsal tudását. A bajnoki mérkőzés 18 órakor kezdődik, melynek kezdőrúgását Porga Gyula polgármestere fogja elvégezni, akinek közismerten a Veszprém mellett a Fradi is a „szíve csücske”. A mérkőzés szünetében büntetőrúgó versenyt tartanak a szervezők, melyen értékes ajándékokat nyerhetnek a résztvevők.

Nem lesz sok idejük pihenni a srácoknak, hiszen szerdán, 20:30-kor Magyar Kupa mérkőzésen az első osztályú Admirál HVSE csapatát fogadja az FCV.


Rajki Tamás

- A szombathelyi csapattal jó a viszonyunk, hiszen a felkészülés alatt kétszer is megmérkőztünk egymással és sok hasznos tapasztalattal, tanáccsal segítették elindulásunkat. A kupamérkőzésekre jellemző izgalmas összecsapásra számítunk. A tisztes helytállás a cél, de szeretnénk továbbjutni, amihez már egy döntetlen is elegendő. A legjobb nyolc közé jutás a tét, a folytatásban már csak első osztályú csapatokat kaphatunk. Sok szeretettel várunk mindenkit a mérkőzéseinkre, melynek megtekintése továbbra is ingyenes – mondta Rajki Tamás, aki röviden értékelte a csapat eddigi teljesítményét is:

- Eddig imponáló a mérlegünk, egy döntetlen mellett ötször győztünk, már a vezetőség is kezdi látni a reális elvárásokat. Az alapszakasz végére az első 6 hely valamelyikét célozzuk meg, majd a felsőházban a dobogóért és a feljutásért szeretnénk játszani.

Az értékelést Németh Gábor edző folytatta:

- Amikor megkerestek a klub vezetői, helyezésben kifejezett cél nem fogalmazódott meg bennünk, hanem egy szerethető veszprémi csapatot akartunk kialakítani. A várakozásokat egy kicsit felül is múltuk, sikerült egy jó csapatot összerakni, egyelőre heti kettőt tudunk edzeni. Ismeretlen volt számunkra a mezőny, a tavalyi eredmények alapján tudtunk felkészülni. Vannak rutinos kispályás játékosaink, illetve fiatalok, akiket fel akarunk hozni erre a szintre – mondta Németh Gábor, majd kitért az előttük álló feladatokra.


Németh Gábor

- Néhány megfigyelőt felküldtünk a Fradi legutóbbi meccsére, egy biztos, ilyen erős csapattal még nem találkoztunk annak ellenére, hogy több játékosuk eligazolt. Erős csapat, utánpótlás nevelésben előrébb tartanak, mint a Dupont, aki ellen az eddigi legszorosabb meccsünket játszottuk, de van keresnivalónk, a győzelem reményében lépünk pályára. Taktikailag próbálunk felkészülni, hogy ne lepjenek meg minket, és megpróbálunk továbbjutni a kupában is, számunkra minden meccs tapasztalatszerzést jelent.

A sajtótájékoztatón a játékosokat Bényi Kálmán csapatkapitány képviselte, aki szintén bizakodóan nyilatkozott a csapatról.


Bényi Kálmán

- Jó úton haladunk, a fiatalokat folyamatosan építjük be a csapatba, kezdjük megtalálni a sorokat. Már nemcsak kispályás focit játszunk, hanem figurák is vannak, de még mi is tanuljuk a futsalt. Jó meccsek várnak ránk, amik szolgálják a futsal népszerűségét, élmény lesz a Fradival és a Haladással játszani. Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk – mondta Bényi Kálmán.