A második félidő döntött

A szünetben még döntetlenre állt a bajnokság két legjobb csapata, de a második félidőben öt perc alatt hármat lőtt a Vasas az 1. FCV-nek.

Pályamódosítás miatt, nem épp a legideálisabb körülmények között kerül sor az NBII Nyugati Csoport 10. fordulójának rangadójára. Csapatunk továbbra sem számíthatott Bényi Kálmánra, Vas Ferencre és Csejtei Jánosra.

A mérkőzést óvatos ismerkedéssel kezdték a felek. A hazai csapat találta meg hamarabb a játék ritmusát, és a 4. percben megszerezte a vezetést. A bekapott gól felpörgettet minket is, és egy szép támadás végén a 8. percben Pálfi Róbert távoli találatával egyenlítettünk. Az első félidő hátralévő részében mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de nem változott az eredmény.

A második játékrész rosszul kezdődött számunkra, mert a Vasas megszerezte a vezetést a 22. percben. Nem adtuk fel, és a 26. percben egalizáltuk az eredményt, mely öngólból született. A mérkőzés kimenetele számunkra a 31. percben dőlt el, mikor is kiállították a Vasas játékosát. Az emberelőnyt nem sikerült gólra váltanunk, sőt a 32. percben egy kontratámadásból ismét hátrányba kerültünk. Ez a szituáció teljesen megzavarta csapatunkat és a hátralevő időben további két gólt (az egyiket 10 méteresből) kapott csapatunk és így született meg az 5:-2-es megérdemelt hazai győzelem.
Összességében csapatunk játékában nem volt benn a győzelem, sőt a pontszerzéshez is szerencsére lett volna szükségünk az NB I-es játékosokkal megerősített Vasas ellen. A mögöttünk lévő győzelemsorozat után természetes a hullámvölgy, bízunk benne, hogy ebből már a Nagykáta elleni kupamérkőzésen kilábalunk. Nagyon messze még a vége!

Vasas 1988 Déli FC - 1. Futsal Club Veszprém 5:2 (1:1)

Vasas: Fehér J. - Fehér K., Solti, Dohányos, Deák, csere: Berta, Páj, Ruzicska, Smiri, Zalatnai, Szemán, Nagy.
Vezetőedző: Tóth Keve

Veszprém: Kasza - Pálfi, Véber, Vingelman, Szabadfi, csere: Jónás, Weisz, Tar, Korcsmár, Jakab, Hazuga, Németh.
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Páj a 4., a 22. és a 32., Fehér a 34., Dohányos a 36. percben, illetve Pálfi a 8., Solti a 26. percben.
Sárga lap: Fehér
Piros lap: Berta