Izzadságszagú győzelem

Az ELTE SE otthonában szerezte meg az 1. Futsal Club Veszprém a végelszámolás szempontjából fontos bajnoki pontokat.

A november 14. este 20 órakor kezdődő összecsapás a várt izgalmakat hozta. A kiválóan felkészített, fiatalokból álló ellenfelünk komoly erőbedobásra késztette csapatunkat. Veszprémi szempontból nem kezdődött jól a mérkőzés és a hazai csapat lendülete a 3. percben góllá érett. A mieink nem találták a játék ritmusát, és sok technikai hibával játszottak. Az első félidő végére kezdtünk magukra találni, és Tar Tamás remek megindulásainak köszönhetően Korcsmár István két találatával sikerült megfordítaniuk az eredményt.

A félidőben csinos pom-pom lányok szórakoztatták a nézőket, ami a veszprémieket zavarta meg jobban, mert a második félidő 6. másodpercében egyenlítettek a hazaiak. Ismét lassan indult be a gépezet a vendég csapat motorjában. A 34. és 35. percben azonban felpörögtek az események. Egy szöglet után az ELTE megszerezte a vezetést, de szerencsére csapatunk mai legjobbja, Tar Tomás a következő támadásból egyenlített. A következő lehetőséget is gólra váltottuk, amikor Weisz Zoltán köszönt be egy szögletvariáció után. A hab a tortán Szabadi Péter találata volt, mely gyönyörű mozdulattal a mérkőzés legszebb találata volt (egy lövőcsel után könnyed mozdulattal emelt a kapuba). A 37. percben 10 méteres büntetőrúgásból állította be a 4-5-ös végeredményt.

Összességében csapatunk gyenge, hullámzó játékkal őrizte meg veretlenségét és a Ferencváros veresége miatt (a Keszthely ellen, aki a mieink soron következő ellenfelünk lesz) 4 pontra növelte előnyét.

ELTE SE - 1. Futsal Club Veszprém 4:5 (1:2)

ELTE: Pétervári - Árendás, Hortobágyi, Simon, Farkas, csere: Kiss, Eőri, Béni, Gallatz, Lelkes, Béres, Stukovszky.
Vezetőedző: Tóth Károly

Veszprém: Kasza - Bényi, Szabadfi, Jakab, Véber, csere: Jónás, Weisz, Korcsmár, Tar, Pálfi, Vas, Csejtei.
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Hortobágyi a 3., a 34. és a 37., Simon a 20. percben, illetve Korcsmár a 17. és a 18., Tar a 34., Weisz a 35., Szabadfi a 35. percben.
Sárga lapok: Béni, illetve Jakab.

A Hajráveszprém.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A 1752 a 20-as és 70-es mobilokról együttműködés hiányában sajnos nem érhető el.