Veszprémi előny a visszavágóra

A futsal Magyar kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén négygólos előnyt szerzett az 1. FCV együttese az NB1-es Nagykáta ellen. A legjobb négy közé kerülésért vívott párharc második mérkőzésére januárban kerül sor.

Ismét telt ház előtt (a vendégeket is elkísérte 20 szurkoló) és nagyszerű hangulatban került megrendezésre a mérkőzés, mely látványos megmozdulásokat és gólokat tartogatott a kilátogatók számára.

A csapatok a kezdés után egymásnak estek és felváltva alakultak ki helyzetek mindkét oldalon. A 14. percben egy kontratámadás végén a vendégek szerezték meg a vezetést Fülöp Lajos révén. A félidő hátralévő részében mindkét félnek volt esélye a gólszerzésre, de a kapusok a helyükön voltak. A szünetben rendeztük a sorainkat, és ennek már a 23. percben gól volt az eredménye, amikor Tar Tamás pókhálózta ki a felső sarkot. Ez a találat lendületet adott csapatunknak és a 29. percben Bényi Kálmán szemfüles találatával már nálunk volt az előny.

A szurkolók buzdítását a 33. percben egy minta támadás végén Szabadfi Péter hálálta meg, és ekkor már 3:1 volt az állás, amivel mindenki kiegyezett volna. Szerencsére a fiúk nem így gondolták, és egy büntető révén Hazuga Soma a 38. percben és Finta Péter (most játszotta első mérkőzését, jó debütálás volt!) egy szöglet variáció végén (40. perc) állította be az 5:1-es imponáló végeredményt.

Összességében csapatunk megérdemelten szerezte meg a győzelmet, és megtette az első lépést a legjobb négy közé jutásért. Az előny nálunk, de január 25-én azonban egy roppant nehéz mérkőzés vár ránk Nagykátán.

1. Futsal Club Veszprém - Nagykáta SE Futsal KGSM 5:1 (0:1)

Veszprém: Kasza - Pálfi, Hazuga, Korcsmár, Finta, csere: Jónás, Weisz, Bényi, Tar, Véber, Vingelman, Szabadfi
Vezetőedző: Németh Gábor

Nagykáta: Hauer - Fülöp, Visnyei, Főfai, Nagy A., csere: Borsi, Tóth I., Decsi, Kovalcsik, Molnár, Vörös
Vezetőedző: Matyóka Zoltán

Gólszerzők: Tar a 23., Bényi a 29., Szabadfi a 33., Hazuga a 38., Finta a 40. percben, illetve Fülöp a 14. percben.

További kupaeredmények:
Cső-Montage – Berettyó 3:2
Ferencváros – UTC Junior Sport 4:6
Rákosmenti FC – Rába ETO 3:13