Sima vereség Nyíregyházán

A Nyíregyházi Főiskola SE hazai pályán jó játékkal 3:0-ra nyert a Veszprémi Egyetemi SC ellen a női NB I alapszakaszának hatodik fordulójában.
A tabellát továbbra is az Eger vezeti, a Kaposvárnak, a Veszprémnek, a Palotának két-két, a Nyíregyházának és az Újbudának pedig három-három veresége van.

Jól összpontosítva, labdabiztosan játszott a Nyíregyháza, Natalija Akimova pedig szétzilálta a vendégek védekezését, így a szabolcsi ütőjátékosok jó hatékonysággal támadhattak. Az első játszmát magabiztos játékkal nyerte a házigazda, amelynek a másodikban volt egy kis hullámvölgye, de ekkor Akimova rutinja kisegítette a végjátékot így biztosan nyerő csapatot. A harmadik játszma már szinte örömjátékot hozott, bejöttek a begyakorolt és spontán figurák is, így igen közönségszórakoztatóra sikeredett a legbiztosabban megnyert záró etap. A mérkőzésen az egész nyíregyházi csapat fegyelmezett játékot nyújtott, a szélsőütők – elsősorban Lévai Gabriella – teljesítménye jelentősen feljavult az eddigiekhez képest, így az előkészítő könnyebben variálhatott.

Nyíregyházi Főiskola SE – Veszprémi Egyetem SC 3:0 (22, 21, 18)