Rekord létszám a városi sportévzárón

Több ezer ember előtt díjazták az év legjobb sportolóit szombat este a Veszprém Arénában.

Hatás Andrea és Csobolya József előadásában egy Bocelli művel (Vivo per Lei) kezdődött a városi sportévzáró, amit több mint 2000 ember kísért figyelemmel. Debreczenyi János, polgármester köszöntő beszédében megemlékezett az év legnagyobb veszprémi sportsikereiről, a legemlékezetesebb hazai sportrendezvényeiről és a városunk sportéletét befolyásoló eseményekről.

A köszöntő beszéd után a Bakony Vegyész Torna Club (BVTC) megalakulásának 40. évfordulója alkalmából vehetett át névre szóló, vésett óntálakat a klub tíz szakosztályának képviselője, majd az év sportolói díjazták. Elsőként a szenior sportolók vehették a díjakat, majd a női és a férfi kategória legjobbjai következtek, végül a legeredményesebb csapatokat ismerték el.

Az őszi szezont már három első osztályú veszprémi csapat kezdte meg, hiszen az MKB Veszprém KC mellett a Veszprém Barabás KC és a Company Nyelviskola VRC is kiharcolta a legmagasabb osztályban való indulás jogát, és a VESC férfi kosárlabdacsapata is közel állt a bravúrhoz. Férfi kézilabdacsapatunk egész éves teljesítményével méltán érdemelte ki a legjobb csapat elismerést, sőt, az év férfi sportolója díjat is az MKB Veszprém KC csapatkapitánya, Dejan Peric vehette át. Mocsai Lajos, a csapat mesteredzője elismerően beszélt a díjazottakról és a saját csapatáról.

Mocsai Lajos: Büszke vagyok a csapatomra

- Először is gratulálok mindenkinek, aki ezen a szép estén elismerésben részesült, és gratulálok az egész csapatomnak is. Dejan Peric egy erős, rendkívül motivált sportember, aki a sportpályán, az öltözőben és magánéletben is egy komplett, intelligens partner, és mindhárom területen rendkívül fontos volt, hogy segítséget nyújtson nekünk. Az ő segítségével tudtuk Marian Cozma halálát is feldolgozni, kiváló szellemi partnerem volt abban, hogy a csapatot egy nagyon nehéz, pszichológiai mélypont helyzetéből átfordítsuk a győztes pozícióba. Ez hihetetlen sok energiát, finom érzékelést és morális tartást igényelt, ebben ő nagyon jó partner volt. A kapuban betöltött szerepével a legkiegyenlítettebb teljesítményt hozta a legkritikusabb mérkőzéseken is, tiszta szívből gratulálok neki, és köszönjük a munkáját.

- Soha egy edzői munka nem kellően értékelhető, ha nincsenek vele olyan játékosok, sportolók, akiknek az életük legfontosabb része az, hogy az élsportban eredményt érjenek el. Olyan motivált emberekről van szó, akik eredményességre és hitelre szövetkeztek itt, Veszprémben, és ezért nagyon jó velük dolgozni. Ebben a csapatban - a fejlődésünkre és a motivációs bázisunkra alapozva - még nagyon sok potenciál van, igényes, sebességében, dinamikájában és kreatívitásában jó minőségű kézilabdát játszik a csapat. Ez igazolja azt, hogy egy nagyon jó, ütőképes és egy igazi csapatot formálhatunk Veszprémben. A csapat erényei közé tartozik, hogy két éve nem kapott ki Magyarországon, a legnagyobb riválisoktól sem. Ez óriási öröm egy labdajátékban, ahol egy Szegedhez mérhető rivális van, visszaemlékezve, ezek nagyon nagy csaták voltak. Az én munkámban egy borzasztóan bántó dolog, hogy a maximális terhelés közepén sokan természetesnek veszik, hogy mindenki ellen győzünk, pedig ez óriási erőkifejtéssel jár. Évi 800-1000 óra edzésmunkát teljesítünk, az elmúlt tíz hétben 28 mérkőzést abszolvált a csapat, ami – függetlenül attól, hogy világszínvonal vagy magyar bajnokság - egy fantasztikus teljesítmény. Nem véletlenül vannak betegeink és sérültjeink, nehezen tudják megvalósítani az előttük álló feladatokat, ezért is vagyok büszke a csapatomra. Egy edző életében ritkán adatik meg, hogy szinte teljes mértékben meg tudja valósítani egy csapattal az edzői filozófiáját, büszkén mondhatom, hogy az én csapatom partner ebben.

A sportévzáró programját a NOX lemezbemutató koncertje zárta.

Az Év Legjobb Sportolója Veszprém 2009

Senior kategória (ABC-sorrendben)
Benes Magdolna (atléta – VEDAC, edző: Dr. Horváth Márton)
Gosztolai Mária (atléta – VEDAC, edző: Dr. Horváth Márton)
Dr. Keszthelyi Csaba (erőemelő – Top Gym SE, edző: Kupcsik László)

Női kategória
1. Bácskay Márta (atléta, erőemelő – C. Company SE, edző: Bácskay Béla)
2. Farkas Marianna (úszó – VUK, edző: Esküdt Roland)
3. Lepsényi Boglárka (lábtenisz – Kinizsi HSE, edző: Rieger László)

Férfi kategória
1. Dejan Peric (kézilabdázó – MKB Veszprém KC, edző: Mocsai Lajos)
2. Minczér Albert (atléta – VEDAC, edző: Tóthné Stupián Anikó)
3. Rákos Patrik (úszó – BUK, edző: Szokolai László)

Csapat kategória
1. MKB Veszprém KC (csk: Dejan Peric, edző: Mocsai Lajos)
2. Veszprém Barabás KC (csk: Gerstmár Renáta, edző: Gyurka János)
3. VESC Kosárlabda Szakosztály (csk: Mérész Csaba, edző: Molnár István)
3. Company Nyelviskola VRC (csk: Seck György, edző: Szabó Gábor)