Itt a Karácsony, zárul a őszi szezon

Az ünnepek közeledtével a röplabdázók és a férfi kéziseink is befejezik az őszi szezont.

Hét közben férfi kéziseinkre és röplabdásainkra is Magyar Kupa mérkőzés vár. Az MKB Veszprém csapatára könnyebb feladat vár, az NB1/B Keleti csoportjának 5. helyén álló Nyíregyháza otthonába látogatnak, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

A Company-VRC a Dunaújvárost fogadja a kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzésen szoros, változatos küzdelemben a fejér megyeik győztek 3:2 arányban, így semmi nincs még vesztve, egy bravúrral sikerülhet a továbbjutás. A klub tervei szerint a mérkőzésen kipróbálásra kerül az élő internetes közvetítés, kommentátornak Rodics Dánielt a Magyar Röplabda Szövetség sajtófőnökét kérték fel. Reméljük a technika ördöge nem fog közbeszólni, ezáltal a meccs az interneten is nézhető lesz, a www.companyvrc.hu oldalon.

Pénteken a VESC kosárcsapata ismét hazai pályán veszi fel a küzdelmet, ezúttal is rangadó vár a srácokra, a 4. helyezett Sopron látogat a királynék városába. Ellentétes előjelekkel várják a csapatok az összecsapást, a hazaiak az elmúlt két mérkőzésüket elvesztették (két rangadó a Kanizsa és a Bonyhád ellen – szerk.), míg a soproniak két vereség után a múlt hétvégén közel 30 ponttal győzték le az addig veretlen Kanizsát. Egy hazai győzelemmel és a szintén pénteken zajló Bonyhád-Kanizsa rangadó esetleges vendéggyőzelme révén közelebb kerülhetne egymáshoz az első négy csapat.

A női kézisek a Győr elleni felkészülési mérkőzés után a Ferencváros fogadják, szintén edzőmérkőzés keretében. A mérkőzésre az eredetileg tervezett 16 óra helyett 14.30!!!-kor kerül sor.

Az MKB Veszprém szombaton zárja az idényt, az utolsó előtti helyezett Gyöngyöst fogadják a Veszprém Arénában, várakozások szerint csak a gólkülönbség lehet a kérdéses.

Vasárnap női röplabdázóink is befejezik szereplésüket az alapszakasz küzdelmeivel, a sereghajtó TFSE otthonából kötelező elhozni a két bajnoki pontot, hogy bebiztosítsák helyüket a legjobb négy között.

December 16. (szerda)
18:00 Nyíregyházi KSK - MKB Veszprém KC férfi kézilabda Magyar Kupa, helyszín: Nyíregyháza
18:30 Company Veszprém RC - Dunaferr SE férfi röplabda Magyar Kupa, helyszín: Táncsics iskola

December 18. (péntek)
14:30!!! Veszprém Barabás KC – FTC női kézilabda felkészülési mérkőzés, helyszín: Veszprém Aréna
18:30 Veszprémi Egyetem SC – SMAFC-NYME férfi kosárlabda, helyszín: Vetési Albert Gimnázium

December 19. (szombat)
18.00 MKB Veszprém KC - Gyöngyösi KK férfi kézilabda, helyszín: Veszprém Aréna

2009. december 20. (vasárnap)
11:00 TFSE - VESC női röplabda, helyszín: Budapest