Vereség a sereghajtó otthonában

Tüske két gyors góljával a mérkőzés elején eldöntötte a három pont sorsát a Budaörs az NB2 Nyugati csoportjának 24. fordulójában a Veszprém FC ellen.

A 12. percben egy magas labdát Tüske csúsztatott fejjel a baloldalra, Sánta az alapvonalig verekedte magát, visszagurítását az érkezõ Tüske 12 m-rõl laposan a hálóba lõtte (1-0). A 22. percben Sánta-Tüske baloldali összjátéka után Tüske befelé cselezett, de Lang elgáncsolta, 11-es. A büntetõt Tüske biztosan értékesítette (2-0). A 40. percben Tüske a vendégek térfelének közepérõl indította Sántát, aki már csak a kapussal ált szemben, de elhúzós csele közben Tarczy ujjheggyel elpöckölte a játékszert.


Fotó: archív

A második félidő elején folytatódott a hazaiak nyomása. A 47. percben egy baloldali sarokrúgás után a labda átszállt a jobboldalra, Tüske a kapu elõtt keresztbe ellõtte. Két minutummal később a baloldalon érkezõ Tüske lövését Tarczy kapus védte. Az 54. percben növelte előnyét a Budaörs. Egy elõreívelt labdát a tizenhatos vonalán Lattenstein úgy szelidítette meg, hogy becsapta a védõit és ebbõl kapu felé fordult, majd ballal a kapu jobb oldalába helyzete a labdát (3-0). Egy perccel később a csereként beálló 17 éves Osváth a hazai védők mögé került, de a szöget jól záró Mester kapusban elakadt a lövése. A 62. percben Tüske tűnt fel a jobboldalon, pontos beadása a tizenegyes pont magasságában érkezõ Mihályit találta meg, aki az alsó sarok felé csúsztatott, de a vendégek hálóõre védte. A 75. szépített a Veszprém FC. Ihász cselezgetett a jobboldalon, majd lendületbõl kirúgta a hosszú sarkot (3-1). A 82. percben Ihász a jobboldalon cselezgetett, beadását Lang két lépésrõl a rövid oldalra fejelte, de Mester kapus remek reflexel kiütötte a labdát. A 84. percben három budaörsi játékos vezette két veszprémi védõre a labdát egy kontratámadásnál. Kollega a jobboldalon befelé cselezett és ballal visszalõtte a labdát a rövid sarokba (4-1). A 91. percben Papp G. labdavesztése után egy elõreívelést kapott Bali, és laposan a bal alsó sarokba pöckölte a labdát (4-2).

Budaörs - Veszprém FC 4:2 (2:0)

Vezette: Takács (Szilágyi, Kulcsár)

Budaörs: Mester - Márton, Lászka, Horváth, Tüske - Lattenstein, Hegedűs, Kollega, Mihályi - Szvoboda, Sánta. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Veszprém: Tarczy - Garai, Császár,Lang, Leitold - Nikolin, Ihász, Molnár, Thiago - Bali, Szöllöskei. Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Tüske 12. és 22. percben, Lattenstein az 54. percben, Kollega a 84. percben, illetve Ihász a 75., Bali a 90. percben.

Sárga lap: Lattenstein, Lászka, illetve Lang, Leitold.