Tervezhetővé vált a jövőjük

Az atlétákkal meghosszabbítja, a kosárlabdázókkal megköti kiemelt támogatási szerződését városunk közgyűlése.

Porga Gyula, sportért felelős alpolgármester terjesztette a közgyűlés elé a Veszprémi Egyetemi és Diákatlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) Kosárlabda Szakosztályának kiemelt támogatási szerződésére vonatkozó javaslatot.

A VEDAC jelenleg is élő szerződését az olimpiai ciklushoz igazítva hosszabbítja meg a város, miután Porga Gyula elmondta, az egyesületnél kiemelkedő szakmai munka folyik, és a Londoni Olimpiára több versenyzőnek is reális esélye van a kijutásra.

A VESC kosárlabdázói korábban nem tartoztak a kiemeltek közé, az előterjesztésben azonban elhangzott, hogy az elmúlt évek során a bajnokságban elért eredmények és a kitűnő utánpótlás-nevelés indokolja a támogatási szerződés megkötését. Andorka Zoltán, szakosztályvezető szerint ezzel a város elismerte a szakosztály eddig elért eredményeit, és hosszú távon számol a kosárlabdával.

A bizonytalan gazdasági helyzetben mindkét sportág támogatottsága 2012. december 31-ig biztosítva van a város részéről, mindkét előterjesztést – a Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának előzetes támogatása után – egyhangúan fogadta el a Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése.