A Pápa is kipipálva

Első hazai felkészülési mérkőzésen győzte le Kiss és Szabó találatával a Veszprém FC a Lombard Pápa csapatát 2:1-re.

Jól kezdte a mérkőzést a veszprémi csapat, korán magukhoz ragadták az irányítást, aminek hamar meglett az eredménye: a 12. percben jobb oldali elfutást követően a legjobb ütemben Kiss Szabolcs érkezett a beadásra, aki a hálóba helyezett és megszerezte a vezetést. A 20. percben sikerült megduplázni az előnyt. Ekkor Leitold vezette fel a labdát, majd Szabó Zsolthoz passzolt, s az újonnan igazolt csatár gyönyörűen lefordult a védőjéről, majd nagy erővel kilőtte a hosszú felső sarkot (2-0). A 35. percben szépített a vendég együttes. Szép támadás végén, végletekig kijátszott akció befejezéseként Simon lőtt az üres kapuba (2-1).

A második játékrészben szinte teljesen új csapat lépett pályára a bakonyiaknál, mindenkinek bizonyítási lehetőséget szeretett volna adni Vágó Attila vezetőedző. Egyenlő erők küzdelmét hozta a második játékrész, habár többször forogtak veszélyben a kapuk, az eredmény már nem változott, - ebben a korábbiakhoz hasonlóan Tarczynak nagy szerepe volt - így maradt a 2-1.

Újabb sikerével a Veszprém FC elmondhatja magáról, hogy 8 nap alatt 3 NB I-es csapatot is sikerült legyőznie (FTC, Siófok, Pápa), mindegyikőjüket 2-1 arányban.

Veszprém FC - Lombard FC Pápa 2:1 (2:1)

I. félidő: Tarczy - Nikolin, Makrai, Hevesi - Tóth, Bosnjak - Molnár T., Molnár Z., Leitold, Kiss Sz. - Szabó Zs., Thiago
II. félidő: Tarczy - Garai, Molnár Z., Hevesi-Tóth (Makrai), Szöllöskei - Hajnal, Ihász, Nyitrai, Burcsik - Hanák, Osváth

Lombard FC Pápa: Nacsa - Enyingi, Balogh, Fellai, Présinger - Dóczi, Király, Mauro Lucas, Arsic - Simon, Nagy

Gólszerzők: Kiss Sz., Szabó Zs., ill. Simon

újabb edzőmérkőzések és játékosok

Gyorsan követik egymást a héten az események csapatunknál, hiszen a tegnapi és tegnapelőtti mérkőzést követőan ma délután ismét délután edzés, majd holnap egy újabb mérkőzés szerepel a programban idegenben, az FC Ajka ellenében. Vágó Attila vezetőedző persze úgy diktálja a tempót, ami a legmegfelelőbb a felkészülés ezen szakaszában. S nem lesz ez másképp a jövőhéten sem, ugyanis szerdán két meccset is játszunk Szombathelyen, majd szombaton Paksra utazunk.

A szakmai stáb ebben az erőltetett menetben valós képet kaphat a próbajátékosok terhelhetőségét és képességeit illetően, így nagyobb biztonsággal tudják kijelenteni egy-egy játékosról, hogy javasolják-e szerződtetésüket. Eugene sajnos nem állhat rendelkezésre egy-két napig, mert begyulladt az egyik verejtékmirigye, s a mai napon meg kellett műteni a helyi kórházban. Egy kisebb beavatkozásról volt szó, de mivel ki kellett vágni a gyulladt részt, így most pihenőre és főleg kímélésre van szüksége. Jó hír azonban, hogy több játékossal is közel van a végleges megállapodás, így hamarosan alá is írják szerződésüket. Természetesen, ha konkrét eseményre kerül sor ezekben az ügyekben, úgy elsőként honlapunk tájékoztatja majd kedves szurkolóinkat! forrás: veszpremfc.hu.